Aplicatii ale aditivilor si ingredientelor in industria alimentara
Autor: Constantin Banu (coordonator)
Editura: ASAB
Seria: Siguranta alimentara
Format: 17x24 cm
Nr. pagini: 880
Coperta: legata
ISBN: 978-973-7725-70-7
Anul aparitiei: 2010
Folosirea aditivilor in productia de alimente trebuie sa aiba in vedere, in primul rand, protectia consumatorului sub aspectul sanatatii acestuia. Abuzul in folosirea aditivilor nu este numai o problema de incalcare a legii, ci si o lipsa de morala si de respect fata de consumatori, care trebuie sanctionata cu toata severitatea permisa de lege. In plus, producatorii de alimente au obligatia sa tina seama de faptul ca unele produse alimentare trebuie sa fie libere de aditivi (produsele alimentare neprelucrate si unele produse alimentare cu destinatie speciala).
Lucrarea de fata isi propune sa prezinte cat mai detaliat toate aspectele folosirii aditivilor si ingredientelor in industria alimentara, mai ales avand in vedere comercializarea pe piata romaneasca, de catre numeroase firme, a unui sortiment foarte variat de aditivi chimici, biochimici, biologici si ingrediente.