Ghidul culegatorului de ciuperci. Ciuperci comestibile si otravitoare.
Autor: Locsmandi Csaba | Vasas Gizella
Editura: Casa Oradea
Format: 11,5x15,5 cm
Nr. pagini: 192 color
Coperta: brosata
ISBN: 978-606-8527-14-7
Anul aparitiei: 2013
DESPRE CARTE
Aceasta carte il va ajuta pe cititor sa invete cu usurinta si sa recunoasca fara dubii cele mai importante soiuri de ciuperci comestibile si otravitoare autohtone.
Majoritatea ciupercilor sunt prezentate in fotografii profesionale, in mediul lor natural, evidentiind caracteristicile lor principale.
Pictogramele de pe coperta interioara a cartii ajuta la identificarea si diferentierea speciilor de ciuperci.
Descrierea soiurilor de ciuperci este concisa. Pentru a usura recunoasterea ciupercilor, caracteristicile principale au fost evidentiate cu litere ingrosate.
Pictogramele atasate descrierii fiecarui soi in parte indica valoarea alimentara, respectiv cea comerciala, mediul si perioada de aparitie. O pictograma speciala indica soiurile de ciuperci asemanatoare celei descrise, directionand cititorul spre paginile in care acestea sunt mentionate.
Cartea incape intr-un loc mic - chiar si in buzunar - constituind un ghid deosebit de util pentru culegatorii de ciuperci.
DESPRE AUTORI
Autorii cartii, dr.Locsmandi Csaba si dr. Vasas Gizella, sunt specialisti recunoscuti (micologi) in cercetarea ciupercilor. Au publicat carti, numeroase studii de specialitate, memorii cu prezentari ale ciupercilor si predau diverse cursuri de recunoastere a ciupercilor.
Prin aceasta carte cu informatii foarte precise, autorii doresc sa le transmita iubitorilor de ciuperci cunostintele si experienta lor de mai multe decenii in acest domeniu.
CUPRINS
Introducere 4
Norme privind culesul si consumul ciupercilor 5
Unde si cand se culeg ciupercile? 6
Semne conventionale 7
Determinarea speciilor necunoscute 8
Explicarea principalilor termeni folositi in micologie 9
Cele mai importante specii de ciuperci comestibile si otravitoare (cu detalii referitoare la palarie, gleba, tuburile sporifere, lamele, picior, carne, perioada de aparitie, valoarea alimentara, specii asemanatoare) 10
Index alfabetic al denumirilor stiintifice 187
Index alfabetic al denumirilor populare romanesti 191