Suveranitate, securitate si siguranta alimentara
Autor: Constantin Banu | Elena Barascu | Alexandru Stoica | Anca Nicolau
Editura: ASAB
Seria: Siguranta alimentara
Format: 17x24 cm
Nr. pagini: 728
Coperta: legata
ISBN: 978-973-7725-40-0
Anul aparitiei: 2007
Din cuprins:
Dreptul la hrana, securitate si suveranitate alimentara;
Alimente;
Siguranta alimentului sub aspect nutritiv;
Calitatea apei si a resurselor de apa;
Probleme generale privind toxicitatea substantelor chimice;
Substantele toxice care se gasesc in mod natural in produsele de origine vegetala;
Azotatii si azotitii din produsele alimentare;
Produsi toxici care se formeaza in produsele alimentare in procesele de conservare si prelucrare;
Contaminarea produselor alimentare cu mucegaiuri producatoare de toxine;
Contaminarea alimentelor cu metale grele;
Contaminanti proveniti din activitatea industriala;
Contaminarea produselor alimentare cu pesticide;
Reziduuri de medicamente veterinare in alimente;
Bacteriile cu risc patogen pentru om;
Boli produse de virusuri;
Boli produse de paraziti;
Aditivii - intre riscul pentru sanatate si necesitate;
Trasabilitatea produselor alimentare;
HACCP si calitatea igienica a produselor alimentare;
Alimente provenite din organisme modificare genetic versus alimente ecologice;
Uniunea Europeana si documentele U.E. cu privire la alimente si siguranta alimentara;
Organisme internationale implicate in alimente/alimentatie si Codexul Alimentarius;
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor versus Agentia Nationala pentru Siguranta Alimentelor.