Tratat de industrie alimentara. Probleme generale.
Autor: Constantin Banu (coordonator)
Editura: ASAB
Seria: Siguranta alimentara
Format: 17x24 cm
Nr. pagini: 608
Coperta: legata
ISBN: 978-973-7725-63-9
Anul aparitiei: 2008
Din colectivul de autori mai fac parte:
Gabriela Bahrim, Elena Barascu, Valentina Dan, Constantin Danielevici, Cornelia Lungu, Anca Ioana Nicolau, Violeta Nour, Dorulet Rasmerita, Alexandru Stoica, Vifor Versescu, Camelia Vizireanu.
Din cuprinsul volumului:
Sectiunea I. MICROBIOLOGII SI PRINCIPII DE CONSERVARE:
Microbiologia produselor alimentare;
Culturi de microorganisme folosite in industria alimentara;
Reglementari U.E. privind contaminantii chimici si microbiologici din produsele alimentare;
Sectiunea a II-a. PROCEDEE DE CONSERVARE A PRODUSELOR ALIMENTARE;
Sectiunea a III-a. PROBLEME GENERALE DE INDUSTRIE ALIMENTARA:
Derivate proteice cu utilizare in industria alimentara;
Tehnici de membrana in industria alimentara. Schimbatori de ioni si adsorbanti polimerici;
Aspecte ale exploatarii depozitelor frigorifice si pericolul exploziilor in intreprinderile de industrie alimentara;
Igienizarea in industria alimentara;
Trasabilitatea produselor alimentare;
Analiza riscului in siguranta alimentelor.