Culturala
Orchestra Inginerilor

Orchestra Inginerilor, sub bagheta violoncelistului ing. Petru Ghenghea, a luat fiinta in cadrul Institutului de Cai Ferate, in anul 1956, pe nucleul a doua cvartete de coarde compuse din ingineri muzicieni amatori.
Orchestra continua o veche traditie ceferista inca din 1936, cand luase fiinta o Orchestra Simfonica a Inginerilor Feroviari, animatorul ei fiind prof.ing. Ioan Tomescu de la Politehnica din Bucuresti, reputat violist. In aceasta orchestra, care a avut ca dirijori pe maestrii Theodor Rogalski si Constantin Bobescu, a intrat si prof. Ghenghea, in calitate de violoncelist. In timpul razboiului, bogata biblioteca muzicala de care dispunea orchestra s-a distrus si la fel o mare parte a instrumentelor, iar membrii formatiei s-au risipit, dar pasiunea pentru muzica a ramas. Prof. Ghenghea a facut tot posibilul pentru reinfiintarea orchestrei si continuarea traditiei.

Scopul principal al acestei orchestre a fost promovarea, in primul rand, a talentelor provenite din randul inginerilor. Repertoriul abordat a fost cu precadere cel al muzicii preclasice, acea arta senina si echilibrata a sec. XVIII fiind accesibila instrumentistilor amatori si putin practicata la noi, dar mult apreciata de iubitorii de muzica buna. Aparitia unei orchestre profilata pe arta baroca devenea o necesitate in actul de cultura. De asemenea, dirijorul Petru Ghenghea a promovat intr-o masura importanta solisti valorosi din randul inginerilor.
Din anul 2000 dirijorul orchestrei este ing. Andrei Iliescu vechi membru al orchestrei.
Corul Concertino

Corul Concertino este formatia vocal-instrumentala care continua, de mai bine de cinci decenii, activitatea initiata de un grup de entuziasti ingineri feroviari, sub conducerea prof. Traian Buhlea. Formatia, care interpreteaza lucrari preclasice si clasice din repertoriul romanesc si international, atat laice cat si religioase, se bucura de o importanta apreciere din partea auditoriului sau si a obtinut premii si diplome la concursuri si festivaluri din Romania, Italia, Polonia, Olanda, Belgia, Cehia. Impreuna cu solistii Operei Romane, Academiei de Muzica, cu Eugenia Ilinca, primsolista a Teatrului National de Opereta "Ion Dacian", corul Concertino delecteaza permanent publicul fidel cu concerte deosebite dedicate sarbatorilor de peste an. "Ne uneste credinta ca prin muzica ne vom innobila aspiratiile" este deviza membrilor formatiei si a dirijorului sau.

Cercuri literare
Cercul literar al Scriitorilor Ingineri – LiterarIng La 1 aprilie a.c., a avut loc, la sediul Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania (AGIR) din Calea Victoriei nr 118, sedinta de constituire a Cercului Literar al Scriitorilor Ingineri, sub denumirea de „Literar-Ing“. Initiativa este menita sa sustina activitatea si imaginea inginereasca din Romania si prin alte mijloace decat cele pur profesionale, pentru dezvoltarea dimensiunii culturale a personalitatii inginerului. Acest cerc vine sa completeze activitatile cultural-artistice existente in cadrul AGIR - Orchestra Inginerilor, Corul Concertino si Cercul Inginerilor Epigramisti.
La reuniune au participat: Nicolae Vasile, Constantin Raduti, Ioan Ganea-Christu, Gheorghe Indre, Alexandru Pacioga, Titi Turcoiu, Corneliu Berbente, Gheorghe Manolea, Nicolae Doftoreanu, Artemie Vanca, Ovidiu Tutuianu. La prima sedinta s-a stabilit conducerea Cercului literar: Presedinte - Nicolae Vasile; Vicepresedinte - Gheorghe Indre; Secretar - Ioan Ganea-Christu.
Intalnirile Cercului vor avea loc lunar, in a 3-a zi de marti a lunii, la sediul AGIR din Bdul Dacia nr 26, Sala Nicolae Vasilescu-Karpen, et. 1. Cercul este o structura deschisa si pentru alti colegi care vor dori sa participe in viitor.
Cercul epigramistilor ingineri - ING-EPIGRAMA
La 27 ianuarie 2012 a avut loc, la Bucuresti, la sediul Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania din Bdul Dacia nr. 26, sedinta de infiintare a Cercului epigramistilor ingineri ING-EPIGRAMA, din cadrul AGIR. In deschidere, ing. Viorel Martin, presedintele clubului, a dat cuvantul prof. dr. ing. EurIng Mihai Mihaita, care a subliniat importanta acestui eveniment cultural.
Intalnirile cercului ING-EPIGRAMA, vor avea loc lunar, in a 2- a zi de marti a lunii,, ora 17.00 la sediul AGIR din Bdul Dacia nr. 26, etaj 1, invitam toti membrii fondatori, precum si pe toti inginerii din AGIR care scriu epigrame.