Alimentatia dupa grupa sangvina. 120 de retete verificate
Autor: Karen Vago | Lucy Degremont
Editura: Niculescu
Seria: Utilitare-Sanatate
Format: 16x23 cm
Nr. pagini: 272
Coperta: brosata
ISBN: 973-748-199-3
Anul aparitiei: 2008
Alimentatia dupa grupa sangvina. 120 de retete gustoase si usor de preparat pentru a dobandi si a va mentine silueta
DESPRE CARTE
Stim cu totii cat de importanta este grupa sangvina atunci cand se pune problema unei transfuzii. Dar, daca grupa sangvina isi pune amprenta asupra sistemului imunitar, de ce nu ar avea ea atunci o influenta si asupra nevoilor alimentare ale organismului? Dar tocmai aceasta este ideea, popularizata in urma observatiilor clinice ale medicilor americani Peter J. D’Adamo si Ralph Golan si dezvoltata in cartea lor de cele doua autoare - Karen Vago, nutritionista, pentru care proteinele, acizii grasi si antioxidantii nu mai au de mult vreun secret si care recomanda cu strictete celor tratati o alimentatie conforma grupei lor sangvine, si Lucy Degremont, o demna purtatoare a bonetei de maestru bucatar, un adevarat as culinar creativ, care nu pierde niciodata ocazia de a-si pune cunostintele nutritioniste in slujba alimentatiei in functie de grupa sangvina -, o carte ce ne propune un nou fel (nu va grabiti, nu de mancare) de a ne hrani, un principiu simplu, conform caruia anumite alimente convin in mod deosebit anumitor grupe sangvine, in vreme ce, in cazul altor grupe de sange, ele ar trebui de-a dreptul evitate. Iar teza nutritionista sustine ca binefacerile acestei diete se reflecta, printre altele, asupra sistemului digestiv, a capacitatii de aparare a organismului impotriva imbolnavirilor, a starii de oboseala sau a neplacutei zestre de colesterol. Ceea ce, pe scurt, ar vrea sa impuna legatura imperativ nuantata dintre alimentatie si starea generala a organismului!
Debutand cu un capitol sintetic, asupra originii grupelor sangvine si a modului in care acestea influenteaza sanatatea individului si interactioneaza cu alimentele consumate, dublate de recomandari nutritionale, precum si de liste de alimente cu indicatii suplimentare referitor la ceea ce i se potriveste fiecarei grupe sangvine, cartea se constituie mai apoi intr-un ghid practic, de 120 de meniuri si retete comentate, bogate in elemente nutritive esentiale (extrase din alimente proaspete, netratate) pentru o stare excelenta a organismului, si intr-un program alimentar simplu, in urma caruia sa se poata atinge din plin starea de sanatate generala.
CUPRINS
Cuvant-inainte 7
Grupele sangvine pe scurt 11
Listele alimentelor 57
Ciorbele si supele 67
Salatele 79
Legumele 99
Branza de capra 121
Melcii 125
Pestele 127
Carnea rosie, carnea de pasare si vanatul 139
Tofu si tempeh 155
Sosurile 159
Deserturile 167
Bauturile 181
Torturile 191
Retete de Craciun 201
Retete de baza 207
Meniuri pentru cele patru grupe sangvine 221
Lista retetelor 258
Bibliografie 263
Index 265