Branzeturi pentru casa si piata. 120 de retete pentru prelucrarea laptelui
Autor: Lotte Hanreich | Edith Zeltner
Editura: M.A.S.T.
Format: 13x20 cm
Nr. pagini: 224 + 4 planse color
Coperta: brosata
ISBN: 978-973-1822-13-6
Anul aparitiei: 2008
DESPRE CARTE
Daca esti un mic producator de branzeturi sau doar un pasionat de aceste produse, atunci cartea de fata va fi o mina de aur. Contine 120 de retete diverse pentru prelucrarea laptelui de vaca, oaie sau de capra. Este bogata in sfaturi practice care pleaca de la depozitarea corecta a laptelui si merg pana la transformarea lui in produse deosebit de gustoase, in branzeturi de toate felurile.
Desigur, nu trebuie sa aveti ambitii de mare producator de branza pentru a pune in practica si a incerca retetele din aceasta carte. Este nevoie doar de putina rabdare, de ceva timp si de lapte. Mult lapte, fie ca este de capra, de oaie sau de vaca. Veti avea astfel pe masa tot felul de tipuri de branza preparate chiar de dumneavoastra.
CUPRINS
Cuvant inainte la a 8-a editie
Laptele, hrana pentru om
Substantele din lapte
Tipuri de lapte: de vaca, de oaie, de capra, de iapa
Laptele de capra
Laptele de oaie
Laptele de iapa
Laptele pentru prepararea branzeturilor
Igiena
Depozitarea laptelui
Lactatele lichide, untul si zerul
Laptele acru
Iaurtul
Chefirul
Smantana
Untul
Laptele batut
Zerul si produsele din zer
Prepararea branzeturilor
Instructiuni generale de preparare
Pregatirea laptelui
Branza nematurata
Branza complet nematurata
Comercializarea branzei nematurate
Branza moale
Producerea unei roti de branza moale
Retete de branza moale
Branza moale cu Brevibacterium linens
Branza cu mucegai
Branza cu consistenta medie si branza tare
Instructiuni generale de preparare a branzei cu consistenta medie si a branzei tari
Prinderea laptelui
Retete de branza cu consistenta medie si branza tare
Posibile greseli la prepararea branzeturilor
Alte posibile cauze ale greselilor la prepararea branzei tari
Unelte