Bucataria etniilor din Cernauti. Delicatese ucrainene, romanesti, evreiesti, germane si poloneze din Bucovina

Autor: Jusefina Weidhofer | Natalia Danler-Bachynska | Valerie Meindl
Editura: M.A.S.T.
Format: 13x20,5 cm
Nr. pagini: 128 color
Coperta: brosata
ISBN: 978-606-649-054-2
Anul aparitiei: 2015
DESPRE CARTE
In Cernauti, la marginea fostei Monarhii Habsburgice, si-au lasat amprenta multe popoare aflate sub cupola regalitatii de odinioara. Populatiile ucraineana, romana, germana si poloneza au influentat, fiecare, orasul, cultura si ntraditiile, intr-o maniera unica. Amestecul si imbinarea particularitatilor culinare au condus la o cultura aparte ba bucatariei, ale carei mancaruri reflecta varietatea ingredientelor, a gusturilor si a metodelor de preparare.
In aceasta carte au fost prezentate multe retete traditionale provenite de la bunicile autoarelor, astfel incat mancarurile delicioase sa poata fi gatite chiar si astazi fara probleme.
CUPRINS
Prefata 7
O scurta trecere istorica prin Cernauti 8
RETETELE MANCARURILOR TRADITIONALE 17
Supe 19
Salate si aperitive 27
Feluri principale 43
Dulciuri si produse de patiserie 65
Mancare conservata 81
O SCURTA TRECERE TRADITIONALA PRIN CERNAUTI 91
Paste 92
Rusalii 98
Sarbatoarea Macovei sau Macavei 100
Noaptea Sfanta 102
Ziua Nasterii Domnului 112
Dulciuri de Craciun 116
Prescurtari 124
Bibliografie 125