AGIR
Asociatia Generala a Inginerilor din Romania
facebook Contact Contul meu membru Contul meu Librarie Home
EN RO
  • Cine suntem|
    • Istoric
    • Codul de etica
    • Statut
  • Structura|
    • Conducere
      • Colegiul de etica
      • Adunarea Generala
      • Consiliul Director
    • Organizare
    • Filiale/Sucursale
    • Societati
    • Cercuri
    • Membri
      • Individuali
      • Colectivi
      • Sustinatori
    • Departamente
  • Ce oferim|
    • Premiul AGIR
    • Distinctii AGIR
    • Certificatul EUR ING
    • Servicii
      • Consultanta
      • Proiecte
      • Expertize
      • Educatie
      • Cercetari terminologice
      • Servicii editoriale
  • Activitate|
    • Programe
    • Biblioteca
    • Culturala
    • Editarea si difuzarea de publicatii (carti si reviste)
  • Editura|
    • Publicatii
      • Buletinul AGIR
      • Termotehnica
      • Telecomunicatii
    • Carti
  • Librarie|
    • Carti
    • Cosul tau
    • Cum cumpar
  • Cum ma inscriu

Cautare Carti Librarie
* Introduceti numele cartii
Carti editura AGIR

Oferte speciale

Cavalerii Crucii. Stefan cel Mare in povesti si legende
Stoc limitat

promotie
Pret:
74 RON
Analiza senzoriala a produselor agroalimentare. Vol.3. Bauturile nealcoolice si alcoolice
In stoc

promotie
Pret:
126.86 RON
Home » Librarie » » Carnati de casa. Retete de preparare, principii si ingrediente de baza

Carnati de casa. Retete de preparare, principii si ingrediente de baza

22.2 RON
Stoc limitat
Autor: Franz Fink
Editura: M.A.S.T.
Format: 14,5x20,5 cm
Nr. pagini: 96, color
Coperta: brosata
ISBN: 978-606-649-175-4
Anul aparitiei: 2024
Adauga in Cos
Descriere

DESPRE CARTE

Vreti sa preparati pe cont propriu rulada de ficat? Sau sa va bucurati de niste carnati cabanos facuti in casa?

Pas cu pas, aceasta carte va arata cum sa faceti carnati de casa, salam, polonezi sau carnati cu boia. Chiar si carnatii de gratar sau carnatii fierti precum carnatii Krainer sau pateul de ficat va vor iesi folosind indicatiile, pozele cu pasii precum si sfaturile din carte. Veti mai gasi si descrierea concisa a ingredientelor folosite precum si prezentarea ustensilelor necesare.

Din cuprinsul cartii:

- Principii de baza in prepararea carnatilor

- Ingrediente, ustensile si tehnici

- Carnati fierti, precum rulada de carne cu branza sau salam vienez

- Carnati cruzi, precum carnatii cu usturoi sau carnatii cruzi de cerb

- Carnati fierti, precum pateul de ficat sau carnatii cu cartofi.

CUPRINS

Introducere 7

Autorul 7

Principii si ingrediente de baza 8

Carnatii 10

Pasta 10

Insertiile de carne si slanina 11

Colorantii 11

Sare cu nitriti 12

Acid ascorbic (Vitamina C) 12

Agenti de legare fosfat 12

Tipurile de carne si slanina 13

Carnea de vita de tip 1 13

Carnea de vita de tip 2 13

Carnea de vita de tip 3 13

Carnea de porc de tip 1 13

Carnea de porc de tip 2 14

Carnea de porc de tip 3 14

Slanina de pe ceafa si de pe spate 14

Depozitele de grasime si sunca 14

Grasimea de pe burta 14

Mirodeniile pentru prepararea carnii 15

Intestine 18

Intestine naturale 18

Membrane produse artificial 18

Membrane din fibre naturale sau din piele 18

Procese si tehnici de baza 19

Maruntirea si tocarea 19

Pregatirea intestinelor 21

Intestine naturale 21

Intestine artificiale din fibre naturale 22

Membrane artificiale 22

Umplerea intestinelor 22

Fierberea sau pasteurizarea 25

Afumarea 26

Maturarea 27

RETETE - CARNATI PASTEURIZATI 28
Lista de verificare a carnatilor pasteurizati 28
Rulada de ficat (Rulada de carne) 36
Rulada de ficat cu branza 39
Carnati cabanos 40
Carnati Krainer 44
Carnati Krainer cu branza 44
Carnati cu branza 47
Salam vienez 48
Carnat polonez 51
Carnat de gratar 52
Salam de casa cu seminte de dovleac 55
Carnat cu slanina 56
Greseli comune in prepararea carnatilor pasteurizati si salamului de vara 58

RETETE - CARNATI CRUZI 60
Lista de verificare pentru procesul de realizare a carnatilor cruzi 60
Salam de casa 65
Carnaciori taranesti 66
Carnat cu chili 69
Carnat crud cu seminte de dovleac 70
Carnat cu boia 73
Carnat cu usturoi 74
Carnat de cerb 77
Greseli comune in prepararea carnatilor cruzi 78

RETETE - CARNATI FIERTI 79
Lista de verificare pentru procesul de realizare a carnatilor fierti 79
Pregatirea ficatului 80
Specialitati cu carnati 81
Paste de ficat fin 82
Pate de ficat 85
Carnati cu hrisca 86
Carnati cu cartofi 89
Greseli comune in prepararea carnatilor fierti si a pateului de ficat 90

DESPRE AUTOR

FRANZ FINK este un maestru fermier de formatie si a devenit maestru macelar prin intermediul unei formari ulterioare. De atunci, preda la un colegiu tehnic, unde este responsabil de prelucrarea carnii si de marketingul direct.

Va recomandam

Montarea, intretinerea, exploatarea si repararea utilajelor din industria alimentara. Editia a II-a, revazuta si completata
Stoc limitat

Pret:
65 RON
Tratat de petrochimie. Vol.I. Produse petrochimice de baza
In stoc

Pret:
152.75 RON
Dezbateri stiintifice organizate de Sectiile de specialitate ale A.S.T.R. Vol.I. Sectia Inginerie Mecanica
In stoc

Pret:
10.18 RON
Consideratii asupra Bataliei din Cotul Donului - noiembrie 1942
Stoc limitat

Pret:
26.43 RON
Home | Cine suntem | Structura | Ce oferim | Activitate | Editura | Librarie | Cum ma inscriu | Politica de confidentialitate | Termeni si Conditii |Parteneri |Contact
© 2025 Asociatia Generala a Inginerilor din Romania - toate drepturile rezervate.