Cartea de foc a ardeilor chilli. Prezentare, conservare, retete culinare.

Autor: David Floyd
Editura: M.A.S.T.
Format: 13x20 cm
Nr. pagini: 160, color
Coperta: brosata
ISBN: 978-606-649-105-1
Anul aparitiei: 2018
DESPRE CARTE
Stiai ca exista o scara pe care se masoara cat de iute este un ardei... iute? Se numeste scara Scoville. Iar iuteala nu se numeste iuteala, ci „caldura”.
Mai afli din carte de unde provine ardeiul, cum a intrat in bucatarie plus alte lucruri captivante. Apoi trecem la lucruri practice: informatii despre soiuri, cum sa se usuce sau sa se pastreze pastaile, sugestii si retete pentru a crea sosuri, mirodenii de condimente.
Cele 101 specii de ardei iute sunt organizate in cinci categorii pe baza profilurilor de caldura:
- Dulce si bland - 23 de specii de ardei iute sunt familiare
- Caldut - 51 de ardei iuti fac din aceasta categorie. Jalapeno, cayenne si tabasco, dar exista multe soiuri caldute, care variaza de la dulce la lemony, cu utilizari unice in bucatarie.
- Hot - 14 specii de ardei iuti sunt prezentati aici
- Foarte fierbinte - 8 specii de ardei iute
- Superhot - Actualul detinator al inregistrarii mondiale Guinness pentru cel mai fierbinte piper este Carolina Reaper
CUPRINS
Povestea ardeilor chilli
Efectul chilli
Identificarea ardeilor chilli
Ardeii chilli in bucatarie
Sa gatim cu ardei chilli