Conservarea carnii. Metode de preparare a carnii pentru pastrare pe termen lung
Autor: Gerd Wolfgang Sievers
Editura: M.A.S.T.
Format: 13x20 cm
Nr. pagini: 192 + 8 planse color
Coperta: brosata
ISBN: 978-606-649-059-7
Anul aparitiei: 2015
DESPRE CARTE
Traditia culinara de conservare a carnii ca sa reziste mult timp aproape uitata, este reluata si interpretata in aceasta carte oferind cititorilor informatii fundamentale despre ingrediente, instrumentele si recipientele necesare care usureaza accesul amatorilor inspre acest subiect. Descrierea diferitelor tehnici de conservare si sfaturile practice referitoare la ambalaj, depozitare si comercializare, transforma cartea intr-una de referinta. Varietatea retetelor porneste de la delicatesele native germane pana la retetele clasice frantuzesti cunoscute la nivel international.
CUPRINS
Partile porcului 10
Introducere in tema conservarii carnii 12
Instrumente potrivite de lucru 14
Conservarea 23
Racirea si prepararea de dupa 31
Garnita cu untura 35
Ficat de gasca in grasime proprie 43
Rillons 44
Carne la galeata stiriana si pasta din carne tocata 51
Confit si Enchaud 55
Rillette, pottsuse si pasta de carne grasa 70
Rillette din alte tipuri de carne 87
Reteta de pottsuse 92
Potted Chicken 93
Retete cu pasta din carne grasa 94
„Le pate” si alte pastete 99
Umplutura de carnati la borcan 121
Retete cu umplutura de lebar si sangerete 125
Retete Mettwurst 144
Diverse umpluturi de carnati la borcan si paste fine 148
Corned beef , salt beef si pressed beef 161
Aspic, piftie si alte asemenea 171
Igiena si siguranta 186




