Cultura eficienta a marului de calitate superioara

Autor: Gonda Istvan
Editura: Gryphon Brasov
Format: 16x23 cm
Nr. pagini: 264
Coperta: brosata
ISBN: 973-604-015-1
Anul aparitiei: 2003
Traducere in limba romana: Augusta Maria Flonta
Adaptare si coordonare stiintifica in limba romana: Prof.univ.dr.ing. Gavrila Ropan, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca.
CUPRINS:
CULTIVAREA MARULUI PE PLAN MONDIAL
PORTALTOII NECESARI UNEI CULTURI INTENSIVE DE MAR
Principiile alegerii portaltoilor
Portaltoi pitici noi
Obtinerea pomilor pitici prin altoire intermediara
FOLOSIREA SI VALORIFICAREA SOIURILOR
Relatia dintre alegerea soiurilor si cultivarea unor pomi de calitate
Principiile alegerii soiurilor pentru cultura marului de calitate
Valoarea de piata - aspectul nou al merelor
Valoarea de intrebuintare - materia prima ideala
Perioada de coacere, caracteristici dupa recoltare
Vigoarea si elementele acesteia
Capacitatea de rodire, siguranta rodirii
Cerintele ecologice
Oportunitatea realizarii unor culturi integrate
Caracteristicile de crestere si de rodire ale soiurilor
Oferta de soiuri si folosirea moderna (actuala) a soiurilor
Soiurile internationale concurente
Valorificarea autohtona a soiurilor de succes
Prezentarea noutatilor autohtone
Soiurile competitive cu soiurile de vara
Succese si sperante in cultura maghiara de mar
Un nou mileniu - “staruri” noi
Posibilitati de asociere a soiurilor
SPATIUL VITAL DE NUTRITIE
FORMA DE COROANA POTRIVITA PENTRU CULTIVAREA MERILOR DE CALITATE: FUSIFORMA SUBTIRE
INFIINTAREA CULTURILOR INTENSIVE DE MAR
Pregatirea terenului
Alegerea materialului saditor
Plantarea
Sistemul de sustinere
Udarea
INTRETINEREA CULTURILOR
Taierile si alte lucrari fitotehnice
Taierile de formare a coroanei
Taierile de intretinere
Taierea radacinilor
RARIREA FRUCTELOR
LUCRAREA SOLULUI
ADMINISTRAREA SUBSTANTELOR NUTRITIVE
Fertilizarea de intretinere si complementara
UDAREA CULTURII DE MAR
PROTECTIA PLANTELOR
Tehnicile de stropire in sistemul de protectie a pomilor
MECANIZAREA
RECOLTAREA
ACTIVITATI DESFASURATE DUPA RECOLTARE (postharvest), RECLAMA SI MARKETING
SISTEME DE CULTURA UTILIZATE IN PRODUCTIA MODERNA DE MERE
GRESELILE CELE MAI FRECVENTE
SISTEMUL DE SPRIJIN SI DE INDRUMARE A CULTURII DE CALITATE A MARULUI
BIBLIOGRAFIE.
Va recomandam
