Germeni vegetali pentru o sanatate perfecta. Manualul cultivatorului si al consumatorului
Autor: Grazia Cacciola
Editura: M.A.S.T.
Format: 13x20 cm
Nr. pagini: 192 color
Coperta: brosata
ISBN: 978-606-649-057-3
Anul aparitiei: 2015
DESPRE CARTE
Obtinerea germenilor la domiciliu va permite sa aveti la dispozitie un aliment pe care cercetarile l-au dovedit a fi printre cele mai hranitoare si mai bogate in vitamine si saruri minerale. Sunt de ajuns doar 4 zile pana ce primii germeni vor fi gata, iar consumarea lor poate deveni un obicei alimentar sanatos, o economisire a cheltuielilor, datorita faptului ca sunt obtinuti acasa, reprezentand, de altfel, o alegere originala pentru pregatirea mancarurilor si a bauturilor. De la germenii obisnuiti de soia si linte, pana la cei mai cautati, de ridiche roz, fan grecesc si canepa, toti vor fi detaliati in ceasta carte, unul cate unul, cu proprietatile lor nutritive si cu particularitatile de cultivare.
CUPRINS
Introducere 9
Multumiri 11
1. ISTORIA SI PROPRIETATILE GERMENILOR 13
1.1. Scurta istorie despre folosirea germenilor 13
1.2. Proprietatile nutritive ale germenilor. Proteine, vitamine si saruri minerale prezente in germeni 19
1.3. Practici importante si avertizari in ceea ce priveste consumul germenilor 19
2. CULTIVAREA LA DOMICILIU 31
2.1. Introducere in cultivarea la domiciliu 31
2.2. Alegerea semintelor si cultivarea lor 35
2.3. Germinatoare 39
3. GERMENII 56
4. CUM SA-I CONSUMI SI SA-I GATESTI 133
4.1. Consumarea germenilor in stare cruda 133
4.2. Consumul germenilor gatiti pe baie de abur 136
4.3. Consumul germenilor fierti 137
4.4. Consumarea germenilor dupa fermentare (bauturi) 13
4.5. Germeni pentru animale domestice 141
5. TABELE DE SINTEZA ALE PROPRIETATILOR 143
6. PRODUCATORI SI DISTRIBUITORI DE SEMINTE 161
6.1. Vogel Biosnaky 161
6.2. Sonnentor 161
6.3. Geo Bavicchi 162
6.4. Germeni proaspeti 162
7. PRINCIPALELE GRESELI EFECTUATE IN TIMPUL PROCESULUI DE GERMINARE 163
8. CATEVA RETETE CU GERMENI 170
8.1. Aperitive si gustari 171
8.2. Salate 175
8.3. Felul intai 178
8.4. Felul al doilea si preparate de un singur fel 181
8.5. Dulciuri si bauturi 187