Comenzile înregistrate în perioada 04-13 octombrie vor fi procesate și expediate începând cu 14 octombrie.
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Laboratorul 3D. Geometrie in spatiu
Autor: Dana Radu | Eugen Radu
Editura: CD Press
Seria: Laboratorul 3D
Format: 21x29,5 cm
Nr. pagini: -
Coperta: brosata
ISBN: 978-606-528-101-1
Anul aparitiei: 2011
DESPRE CARTE
Prezenta lucrare, oferita de Editura CD PRESS, este prima de acest gen pe piata editoriala romaneasca si se adreseaza, deopotriva, elevilor de gimnaziu si de liceu, cadrelor didactice, precum si tuturor celor pasionati de matematica.
Lucrarea, aprobata si recomandata de Societatea de Stiinte Matematice din Romania, ofera o perspectiva moderna in invatarea geometriei in spatiu, punand la dispozitia celor interesati un material didactic inedit, eficient si placut, deosebit de util in insusirea si fixarea notiunilor predate in orele de matematica. Plansele detasabile pot fi folosite cu succes in cadrul orelor de matematica, individual sau prin proiectare pe un ecran, in conditiile in care elevii vor purta ochelarii speciali.
„Geometrie in spatiu” constituie un pachet educational complet, prezentat sub forma unei truse de geometrie care contine:
- 15 planse cu anaglife geometrice. Anaglifele geometrice sunt desene de geometrie realizate in culori deosebite care, privite cu ochelari speciali (cu filtru rosu la ochiul stang si cian la ochiul drept), dau senzatia de tridimensional, spatial, efect obtinut prin suprapunerea celor doua imagini plane. Sunt prezentate principalele corpuri geometrice studiate in gimnaziu, elementele specifice fiecaruia, proprietatile acestora si formulele de calcul, la care se adauga fotografii sugestive din lumea inconjuratoare, care sporesc intelegerea notiunilor predate. Pe versoul celor 15 planse, autorii propun probleme ale caror figuri sunt, de asemenea, anaglife, cu scopul verificarii si fixarii cunostintelor dobandite.
- 7 planse decupabile. Aceste planse contin desene de corpuri geometrice a caror asamblare permite o mai buna vizualizare in spatiu si dezvoltarea abilitatii de a construi corpuri geometrice, oferind elevilor un divertisment educativ. Pentru asamblarea corpurilor din plansele 16-22, trebuie respectate urmatoarele indicatii: alegeti plansa pe care este desenat corpul geometric pe care doriti sa il construiti (asamblati); decupati figura desenata urmarind conturul exterior al acesteia; indoiti cat mai bine, respectand liniile punctate trasate pe spatele plansei, dupa care asamblati corpul geometric, avand grija ca fetele colorate sa ramana in exterior, iar suprafetele colorate in gri sa nu fie vizibile; comparati corpul obtinut cu cel desenat in coltul plansei si folositi corpul geometric in studiul elementelor de teorie invatate la ora de geometrie si la rezolvarea problemelor.
- un memorator de formule matematice din trigonometrie si geometrie, deosebit de util elevilor.
- o pereche de ochelari speciali, cu ajutorul carora este posibila vizualizarea imaginilor in 3D.
Speram ca lucrarea aceasta va spori interesul elevilor pentru studiul geometriei in spatiu si le va oferi satisfactia de a rezolva cu succes orice problema.