Comenzile înregistrate în perioada 04-13 octombrie vor fi procesate și expediate începând cu 14 octombrie.
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Manualul recoltarii, conditionarii, pastrarii si utilizarii fanului
Autor: Veronika Dielacher
Editura: M.A.S.T.
Format: 20x26 cm
Nr. pagini: 128 color
Coperta: brosata
ISBN: 978-606-649-112-8
Anul aparitiei: 2021
CUPRINS
PREFATA 9
DEFINITIA FANULUI 12
Termeni despre fan 13
Flora unei campii 14
Ierburi superioare 14
Ierburi mijlocii 14
Ierburi inferioare 14
STRUCTURA FANULUI 15
Ierburi 15
Structura si procesul de crestere a gramineelor 15
Cele mai importante plante 16
Alte ierburi 21
Leguminoase 26
Speciile importante de trifoi 26
Alte specii de trifoi 29
Plante 32
Umbelifere 32
Asteraceae 35
Alte ierburi de camp 39
Plante otravitoare 46
RECOLTA DE FAN 54
Istoria recoltei de fan 54
Instrumente pentru strangerea recoltei de fan 60
Cositul 60
Instrumente de cosit manuale 60
Instructiuni de siguranta pentru utilizarea coaselor 64
Alte activitati pentru conditionarea fanului (producerea furajului) 67
Momentele cositului 75
Prima coasa 75
A doua coasa 75
A treia coasa 75
Uscarea fanului 76
Fanul uscat 76
Uscarea pe sol 77
Uscarea pe suporti 77
Baloti de fan 106
Depozitarea fanului 109
Protectie impotriva incendiului la depozitarea fanului 109
Pierderi de calitate la prelucrarea fanului 111
Utilizarea fanului 113
Fanul ca furaj 113
Fanul pentru vite 115
Fanul pentru cai 116
Fan pentru caprioare salbatice 120
Fan pentru cerbii rosii 120
Fan pentru animale mici 121
Fan pentru oi 124
Fan pentru capre 126
Lame si alpacale 127