AGIR
Asociatia Generala a Inginerilor din Romania
facebook Contact Contul meu membru Contul meu Librarie Home
EN RO
  • Cine suntem|
    • Istoric
    • Codul de etica
    • Statut
  • Structura|
    • Conducere
      • Colegiul de etica
      • Adunarea Generala
      • Consiliul Director
    • Organizare
    • Filiale/Sucursale
    • Societati
    • Cercuri
    • Membri
      • Individuali
      • Colectivi
      • Sustinatori
    • Departamente
  • Ce oferim|
    • Premiul AGIR
    • Distinctii AGIR
    • Certificatul EUR ING
    • Servicii
      • Consultanta
      • Proiecte
      • Expertize
      • Educatie
      • Cercetari terminologice
      • Servicii editoriale
  • Activitate|
    • Programe
    • Biblioteca
    • Culturala
    • Editarea si difuzarea de publicatii (carti si reviste)
  • Editura|
    • Publicatii
      • Buletinul AGIR
      • Termotehnica
      • Telecomunicatii
    • Carti
  • Librarie|
    • Carti
    • Cosul tau
    • Cum cumpar
  • Cum ma inscriu

Cautare Carti Librarie
* Introduceti numele cartii
Carti editura AGIR

Oferte speciale

CAROMBOIS, aventura unei intreprinderi forestiere in Africa Centrala. Monografie.
Stoc limitat

promotie
Pret:
19.27 RON
Ciupercile. 100 de intrebari si raspunsuri de la specialisti
In stoc

promotie
Pret:
26 RON
Home » Librarie » Inginerie alimentara » Merceologie alimentara. Painea si alte produse de panificatie

Merceologie alimentara. Painea si alte produse de panificatie

33.72 RON
Stoc limitat
Autor: Alexandrina Sirbu
Editura: A.G.I.R.
Format: 17x24 cm
Nr. pagini: 268
Coperta: brosata
ISBN: 978-973-720-184
Anul aparitiei: 2009
Adauga in Cos
Descriere

DESPRE CARTE

Cuprinde 268 pagini, dintre care 8 planse color, si reprezinta o scurta incursiune in domeniul panificatiei, printr-o abordare merceologica a painii, de la originile acestui produs pana la alimentul modern. Sunt evidentiate principalele repere istorice, semnificatiile emergente, aspectele tehnice si anumite particularitati economice, cu o abordare corespunzatoare a calitatii si sortimentelor produselor de panificatie.

Din cuprins

Cultura cerealelor, componenta a civilizatiilor;
Painea - istorie si semnificatie; Repere in dezvoltarea panificatiei;
Abordarea merceologica a produselor de panificatie. Aspecte tehnologice privind panificatia;
Caracterizarea merceologica a produselor de panificatie;
Particularitati privind piata produselor de panificatie. Panificatia romaneasca - prezent si perspective;
Produse de panificatie traditionale atestate in Romania.

Lucrarea reprezinta o noua deschidere catre universul complex al painii, scotand din anonimat acest produs alimentar, devenit banal, pentru a-i reda stralucirea de altadata. Se adreseaza atat specialistilor din domeniile merceologiei alimentare si panificatiei, cat si consumatorilor preocupati de „painea noastra cea de toate zilele”.

DESPRE AUTOR

Alexandrina Sirbu - Diplomat inginer, Universitatea ``Dunarea de Jos`` Galati, specializarea Tehnologia Produselor Alimentare (promotia 1993).
- Doctor in domeniul ``Inginerie industriala``; teza de doctorat, sustinuta in 2000, cu titlul: ``Cercetari privind structurile glutenului si implicatiile lor in tehnologia panificatiei`` sub indrumarea prof. univ. dr. ing. Giurca Voicu.
- Specializari si schimburi de experienta in SUA, Ungaria, Franta, Elvetia, Bulgaria, Turcia si Olanda.
- Expert tehnic extrajudiciar si consultant in industria alimentara (specialist in industria panificatiei), coordonator si lector programe de formare profesionala.
- Expert evaluator si auditor de proiecte de cercetare la nivel national (CNCSIS, ANCS, CNMP s.a.) si international (Comunitatea Europeana, Cipru, Bulgaria).
- Membru al Asociatiei Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania (ASMP), Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania (AGIR), Fundatiei pentru Alimentatie Sanatoasa (FPAS), Balkan Environmental Association (BENA), International Society of Food Engineering (ISFE), Cereal & Europe, AACC International, ISEKI Food Association s.a..
- In prezent, Profesor universitar la Facultatea de Management si Marketing in Afaceri Economice, Ramnicu Valcea din cadrul Universitatii ``Constantin Brancoveanu``, Pitesti.

Va recomandam

Indrumar de baza pentru construirea mobilierului de birou
Stoc limitat

Pret:
39 RON
Arbustii fructiferi - cultivare si ingrijire
Stoc limitat

Pret:
39.9 RON
The Management of the Technological Constructions Project (CD)
Stoc limitat

Pret:
21.8 RON
Vederea artificiala in aplicatii industriale
Stoc limitat

Pret:
15 RON
Home | Cine suntem | Structura | Ce oferim | Activitate | Editura | Librarie | Cum ma inscriu | Politica de confidentialitate | Termeni si Conditii |Parteneri |Contact
© 2025 Asociatia Generala a Inginerilor din Romania - toate drepturile rezervate.