Merceologie alimentara. Painea si alte produse de panificatie

Autor: Alexandrina Sirbu
Editura: A.G.I.R.
Format: 17x24 cm
Nr. pagini: 268
Coperta: brosata
ISBN: 978-973-720-184
Anul aparitiei: 2009
DESPRE CARTE
Cuprinde 268 pagini, dintre care 8 planse color, si reprezinta o scurta incursiune in domeniul panificatiei, printr-o abordare merceologica a painii, de la originile acestui produs pana la alimentul modern. Sunt evidentiate principalele repere istorice, semnificatiile emergente, aspectele tehnice si anumite particularitati economice, cu o abordare corespunzatoare a calitatii si sortimentelor produselor de panificatie.
Din cuprins
Cultura cerealelor, componenta a civilizatiilor;
Painea - istorie si semnificatie; Repere in dezvoltarea panificatiei;
Abordarea merceologica a produselor de panificatie. Aspecte tehnologice privind panificatia;
Caracterizarea merceologica a produselor de panificatie;
Particularitati privind piata produselor de panificatie. Panificatia romaneasca - prezent si perspective;
Produse de panificatie traditionale atestate in Romania.
Lucrarea reprezinta o noua deschidere catre universul complex al painii, scotand din anonimat acest produs alimentar, devenit banal, pentru a-i reda stralucirea de altadata. Se adreseaza atat specialistilor din domeniile merceologiei alimentare si panificatiei, cat si consumatorilor preocupati de „painea noastra cea de toate zilele”.
DESPRE AUTOR
Alexandrina Sirbu - Diplomat inginer, Universitatea ``Dunarea de Jos`` Galati, specializarea Tehnologia Produselor Alimentare (promotia 1993).
- Doctor in domeniul ``Inginerie industriala``; teza de doctorat, sustinuta in 2000, cu titlul: ``Cercetari privind structurile glutenului si implicatiile lor in tehnologia panificatiei`` sub indrumarea prof. univ. dr. ing. Giurca Voicu.
- Specializari si schimburi de experienta in SUA, Ungaria, Franta, Elvetia, Bulgaria, Turcia si Olanda.
- Expert tehnic extrajudiciar si consultant in industria alimentara (specialist in industria panificatiei), coordonator si lector programe de formare profesionala.
- Expert evaluator si auditor de proiecte de cercetare la nivel national (CNCSIS, ANCS, CNMP s.a.) si international (Comunitatea Europeana, Cipru, Bulgaria).
- Membru al Asociatiei Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania (ASMP), Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania (AGIR), Fundatiei pentru Alimentatie Sanatoasa (FPAS), Balkan Environmental Association (BENA), International Society of Food Engineering (ISFE), Cereal & Europe, AACC International, ISEKI Food Association s.a..
- In prezent, Profesor universitar la Facultatea de Management si Marketing in Afaceri Economice, Ramnicu Valcea din cadrul Universitatii ``Constantin Brancoveanu``, Pitesti.
Va recomandam

