MN29. Harta de drumetie Muntii Vrancei. Scara 1:65000. Trasee parcurse cu GPS.

Autor: Schubert & Franzke, Andrei Pahomi
Editura: Schubert & Franzke, Cluj-Napoca
Seria: Muntii Nostri
Format: 90x69 cm
Nr. pagini: fata/verso, color
Coperta: 10x23 cm (pliata)
ISBN: 978-606-8976-29-7
Anul aparitiei: 2022
DESPRE HARTA
Muntii Vrancei sunt delimitati la nord-vest de Muntii Nemira prin partea nordica a Depresiunii Raului Negru, Pasul Oituz si Valea Oituz; la est de Subcarpatii Trotusului; la sud si sud-vest de Muntii Buzaului prin Valea Basca Mica, Depresiunea Comandau si Paraul Chiurus.
Geologia muntilor se refleca in relief: pe depozitele flisoide, cretacice si paleogene cutate in sinclinale si anticlinale relieful este domol cu altitudini reduse; cele mai mari altitudini fiind: Vf. Vf. Goru 1785 m, Vf. Lacauti 1776 m, Vf. Arisoaia 1724 m, Zboina Frumoasa 1656 m, Vf. Coza 1629 m. Trebuie remarcat ca zona Muntii Vrancei are cea mai mare seismicitate din Romania.
In Muntii Vrancei se remarca numeroase rezervatii: Rezervatia naturala Tisita, care include frumusetiile Cheilor Tisitei; Rezervatia naturala Padurea Lepsa-Zboina, cu o mare diversitate de flora si fauna; Rezervatia naturala Cascada Putnei, cu cascada actuala si zona cascadei parasite, ramasa suspendata pe malul stang, deasupra Putnei, la cca 250 m in aval de actuala cascada, ca urmare a proceselor tectonice; Rezervatia botanica Comandau; Rezervatia geologica Focul Viu-Lopatari; etc. Foarte vizitata este si Statiunea Soveja intr-o zona cu multe paduri, renumita pentru aerul curat si izvoarele minerale.
Harta Muntiilor Vrancei poarta indicativul MN29, ceea ce-nseamna ca este al douazeci si noualea numar din colectia „Muntii Nostri”.
Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere si s-a tiparit pe hartie rezistenta la umiditate. Este usor de citit si simplu de utilizat datorita stilurilor de reprezentare cartografice, specifice firmei Schubert & Franzke si datorita structurarii practice a informatiilor. Totul este la indemana, exact acolo unde este necesar, fiind utila atat pasionatilor de drumetii, cat si profesionistilor.
Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise in detaliu in limbile romana si engleza. Fiecare traseu are o caseta tehnica cu informatii necesare. Harta contine si un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util in masurarea rapida a distantelor pe harta.
Aplicatiile disponibile pe platformele iOS si Android vor risipi aura nostalgica a hartii, conferind produsului complexitatea tehnica obligatorie secolului in care traim.
Sa va bucurati de aceasta harta, sus pe culmile insorite ale Muntiilor Vrancei, scrutand in zare culmile vecine, cele care vor da in curand numele urmatoarelor harti din colectia „Muntii Nostri”.
Va recomandam
