Nucul. Proprietati si retete cu nuci.

Autor: Eisenstock Ildiko
Editura: Casa Oradea
Seria: Camara bunicii
Format: 16,5x23,5 cm
Nr. pagini: 112
Coperta: brosata
ISBN: 978-606-787-004-6
Anul aparitiei: 2016
DESPRE CARTE
Cartea ofera cititorilor cateva date esentiale despre regele pomilor fructiferi, cum este denumit, pe buna dreptate, acest impozant arbore, prezent in numeroase zone ale tarii noastre. Sunt enumerate cele mai cunoscute soiuri romanesti, facandu-se referiri la caracteristicele esentiale ale acestora (aspectul si greutatea fructelor, perioada de rodire etc.). Pe langa nucile obisnuite, in carte se vorbeste si despre asa-numitele nuci false , cunoscute si foarte agreate pentru calitatile lor nutritive, mai ales de catre vegetarieni.
Nucile pot fi savurate ca atare, suplinind, cu succes, o gustare sau pot fi incorporate in multe retete incitante, care te indeamna sa le incerci numaidecat. Nu stati pe ganduri, asezati-va comod, la umbra, sub coroana generoasa a unui nuc, si rasfatati-va, gustand, preparatele minunate prezentate in retetele din carte.
Va dorim succes in realizarea lor si pofta buna!
CUPRINS
Sadeste nuci cu gandul la viitor! 6
DESCRIEREA NUCULUI 7
Morfologia nucului 7
Cultura nucului 7
Familia nucului 10
Recoltarea nucilor 11
Compozitia miezului de nuca 11
Nuci verzi, coji verzi (mezocarpul) si frunze de nuci 11
Uleiul de nuca 13
Tratamente naturiste si remedii populare 13
RETETE 15
Salate, sandvisuri, creme tartinabile, aperitive 15
Salate din fructe, musli, preparate pentru micul dejun 25
Supe 25
Preparate din carne de pasare 27
Preparate din carne de porc 31
Preparate din carne de vita si vanat 33
Garnituri, sosuri, preparate din legume si paste 36
Sortimente din paine, cozonac, aluat dospit 46
Fursecuri, briose 50
Prajituri, torturi 62
Placinte, gogosi, aluat frantuzesc, sufleuri 91
Dulciuri cu fructe, inghetate, parfeuri, compoturi 100
Indexul alfabetic al retetelor 107