Pescuitul la copca. Ghid complet si actualizat
Autor: Tim Allard
Editura: M.A.S.T.
Format: 20x27 cm
Nr. pagini: 216 color
Coperta: brosata
ISBN: 978-606-649-056-6
Anul aparitiei: 2015
DESPRE CARTE
Indiferent daca sunteti inca un incepator in ale pescuitului la copca sau deja un experimentat, aceasta carte care vi se adreseaza, in egala masura, este un ghid complet care va ofera tot ceea ce trebuie sa cunoasteti despre pescuitul la copca. Insotiti-l pe autorul si fanul declarat al pescuitului la copca, Tim Allard, precum si pe alti 20 de profesionisti in acest domeniu, dornici sa va impartaseasca cele mai noi tehnici de capturare la copca a speciilor de pesti favorite, care raman active pe parcursul anotimpului rece.
CUPRINS
Despre autor 10
Confesiuni 11
Introducere 14
1. IMBRACAMINTE 17
Utilizarea unui echipament stratificat 18
Mentinerea extremitatilor calde si uscate 25
Autoprotectia solara 31
2. USTENSILE SI ACCESORII DE PESCUIT 33
Vergi si lansete 34
Mulinete 41
Suporti pentru vergi/lansete 43
Fire pentru pescuit la copca 45
Nade, momeli si accesorii terminale 47
Momeala vie si recipiente 52
Unelte de pescuit 53
Alte echipamente si accesorii utile 53
3. USTENSILE PENTRU TREPANAREA GHETII 57
Freze manuale 58
Freze cu motor 59
4. ADAPOSTURI 65
Adaposturi portabile 66
Adaposturi permanente pe gheata 71
Alte optiuni 72
Accesorii de finete 74
5. ECHIPAMENTE ELECTRONICE 77
Sonare pentru pescuit 78
Camere submersibile 86
Sonar sau camera? 88
Unitati GPS 88
6. SIGURANTA PESCUITULUI LA COPCA 91
Siguranta deplasarii pe gheata 93
Salvarea in cazul imersiei accidentale 95
Echipamente de protectie 97
Burghie si freze 98
Rezerva de hrana si apa 99
Lista echipamentelor utile 102
7. PESCUITUL SPORTIV DE IARNA 105
Factori care influenteaza actvitatea si comportamentul pestilor 106
Influenta iernii 108
8. SALAUL 111
Caracteristici ale speciei 112
Localizarea salaului sub stratul de gheata 112
Tehnici de pescuit la jig 116
Tehnici de pescuit cu fir (cu forfac) 128
9. BIBANUL GALBEN 131
Caracteristici ale speciei 132
Localizarea bibanului galben sub stratul de gheata 133
Tehnici de pescuit la jig 138
Tehnici de pescuit cu fir fix (cu forfac) 144
10. SPECIA POMOXIS 145
Caracteristici ale speciei 146
Localizarea pestelui sub stratul de gheata 146
Tehnici de pescuit la jig 150
Tehnici de pescuit cu fir fix (cu forfac) 156
11. PESTELE-LUNA 159
Caracteristici ale speciei 160
Localizarea pestilor-luna sub stratul de gheata 160
Tehnici de pescuit la jig 163
Tehnici de pescuit cu pluta saltatoare 168
12. STIUCA 169
Caracteristici ale speciei 170
Localizarea stiucii sub stratul de gheata 171
Tehnici de pescuit la jig 172
Tehnici de pescuit cu fir fix (cu forfac) 174
13. PASTRAVUL CURCUBEU, FANTANEL SI COMUN 179
Caracteristici ale speciei 180
Localizarea pastravului curcubeu, fantanel si comun sub stratul de gheata 181
Tehnici de pescuit la jig 182
Tehnici de pescuit cu fir fix (cu forfac) 186
14. PASTRAVUL DE LAC 189
Caracteristici ale speciei 190
Localizarea pastravului de lac sub stratul de gheata 191
Tehnici de pescuit la jig 192
Tehnici de pescuit cu fir fix (cu forfac) 199
15. COREGONUL, MIHALTUL SI BIBANUL 201
Coregonul 202
Mihaltul 204
Bibanul cu gura mare si bibanul cu gura mica 206
16. PESCUITUL SELECTIV 209
Pescuitul selectiv 210
Recuperarea si eliberarea capturii 211
Pastrarea pestelui capturat 212
Epilog 214
DESRE AUTOR
TIM ALLARD este un cunoscut jurnalist de teren cu norma intreaga. Este un colaborator consecvent a numeroaselor publicatii nord-americane si membru al Asociatiei Jurnalistilor de Teren din Canada, precum si al Asociatiei Jurnalistilor de Teren din S.U.A.. Straduindu-se intotdeauna sa relateze date cat mai exacte, sa obtina fotografii cat mai captivante si niciodata sa nu denatureze adevarul, pasiunea lui Tim pentru pescuit nu tine seama de anotimp, fiind vrajit de arta pescuitului la copca inca de la o varsta frageda. Petrece anual zeci de zile pe suprafata inghetata a apei, imbogatind cu noi date jurnalul de calatorie si fotografiind tot ceea ce este interesant in materie de echipamente pentru pescuit si capturi impresionante.