Peste afumat si marinat. Specii recomandate, dispozitive pentru afumat, retete.
Autor: Wolfgang Hauer
Editura: M.A.S.T.
Format: 13x20 cm
Nr. pagini: 112
Coperta: brosata
ISBN: 978-606-649-026-9
Anul aparitiei: 2013
DESPRE CARTE
Pestele proaspat, fie ca-l pescuim, fie ca-l cumparam de la piata sau de la pastravarii, este considerat o delicatesa incomparabila atunci cand il afumam noi si cand il servim cald.
Din cuprins: specii de peste potrivite pentru afumat - somon, tipar, pastrav, crap, lin, biban, stiuca, platica, mreana, coregon, sturion, halibut, scrumbie, cambula; aparate pentru afumat si afumatori (descrierea produselor, afumatoarea grill); construirea propriei afumatori; pregatirea pentru afumat - sararea si saramurarea (pestele intreg versus filetare); pestele la protap si pestele pregatit corect pentru gratar; specii diferite de peste in bait (de ex. garvlax-ul); cele mai bune retete pentru salate, supe si paste din peste afumat; sosuri potrivite.
Este cea mai surprinzatoare carte pe aceasta tema!
CUPRINS
Cuvant inainte 5
Introducere 7
Pestele ca aliment 8
Afumarea pestelui 11
Ce specii de peste putem afuma? 25
Pesti marini potriviti pentru afumat 36
Pregatirea pestelui 36
Condimentarea, sararea si pregatirea corecta a pestelui 42
Agatarea pestelui, respectiv carligele pentru afumat 47
Metode de afumare 52
Afumatoarea perfecta pentru profesionisti si amatori 56
Afumarea la rece 60
Pastrarea si depozitarea pestelui afumat, respectiv a pestelui proaspat 64
Pregatirea pestelui la gratar 68
Pregatirea corecta a gratarului 73
Filetarea pestelui proaspat (sub indrumarea maestrului Franz Grubinger) 81
Pestele in bait 91
Caviar de pastrav 97
Retete culinare cu peste afumat 98
Sosuri pentru peste 107