Tehnologia fainii si crupelor

Autor: Iurie Balan, Andrei Lupasco, Vasile Tarlev
Editura: Tehnica-Info, Chisinau
Format: 14x20 cm
Nr. pagini: 312
Coperta: brosata
ISBN: 978-9975-910-60-2
Anul aparitiei: 2013
CUPRINS
PREFATA 5
1. CARACTERISTICA MATERIEI PRIME FOLOSITE LA FABRICAREA FAINII 9
1.1. Graul 9
1.2. Grau cu indicatori de calitate degradati 15
1.3. Porumbul 26
1.4. Secara 33
2. INDICATORI DE CARACTERIZARE A CEREALELOR 39
2.1. Generalitati 39
2.2. Umiditatea 52
2.3. Masa hectolitrica 57
2.4. Masa de 1000 de boabe 59
2.5. Continutul substantelor minerale 60
2.6. Sticlozitatea 62
2.7. Maturizarea produselor cerealiere 67
2.8. Indice de cadere 69
2.9. Caracterizarea indicilor de calitate a produselor cerealiere in concordanta cu normele internationale 71
3. SORTIMENTUL SI INDICII DE CALITATE A FAINII 79
4. CARACTERISTICA CRUPELOR 97
5. SECTIA DE CURATIRE A CEREALELOR 109
5.1. Lotizarea cerealelor 109
5.2. Compozitia chimica a masei de cereale 113
5.3. Curatirea cerealelor 115
5.4. Separarea impuritatilor dupa marime 121
5.5. Ciurul 127
5.6. Separatorul aspirator 133
5.7. Triorul cu discuri 139
5.8. Pneumoseparator 147
5.9. Separator magnetic 150
5.10. Decojirea cerealelor 152
5.11. Masina de decojire-slefuire A1-3 162
5.12. Conditionarea cerealelor 165
6. MARUNTIREA PRODUSELOR CEREALIERE 184
6.1. Valtul 186
7. SORTAREA PRODUSELOR DE MACINARE LA SITE PLANE 213
8. SORTAREA SI CURATIREA GRISURILOR LA MASINA DE GRIS 241
9. MACINISUL GRAULUI PE UN SORTIMENT DE FAINA 253
10. MACINISUL GRAULUI LA MOARA TIP ABM 262
11. MACINISUL GRAULUI LA MOARA TIP P1-BMB-01 265
12. MACINISUL GRAULUI PE TREI SORTIMENTE 267
13. REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI CONDUCERE A PROCESELOR TEHNOLOGICE LA MOARA 276
14. CERINTELE MEDICO-BIOLOGICE FATA DE CALITATEA SI SECURITATEA PRODUSELOR CEREALIERE 281
15. ASIGURAREA CALITATII IN UNITATILE DE MORARIT 286
16. MODIFICAREA GREUTATII CEREALELOR IN TIMPUL DEPOZITARII 296
17. PLANUL DE AFACERI 300
BIBLIOGRAFIE 309
Va recomandam
