Tehnologii generale de prelucrare a carnii, pestelui, laptelui, legumelor si fructelor. Manual pentru clasa a X-a.
Autor: Dana-Ioana Ion, Tincuta Condruz, Violeta Teodor, Ioana Branzaru
Editura: CD Press
Format: 20x28,5 cm
Nr. pagini: 104
Coperta: brosata
ISBN: 978-606-528-137-0
Anul aparitiei: 2012
Manualul este realizat in conformitate cu programa scolara in vigoare si se adreseaza elevilor care se pregatesc pentru filiera Tehnologica, profilul Resurse naturale si protectia mediului, domeniul pregatirii de baza Industrie alimentara.
CUPRINS
PARTEA I. INSTRUIRE TEORETICA
1. Transportul si depozitarea carcaselor;
2. Conservarea carnii si pestelui prin frig;
3. Prelucrarea carcaselor si a materiilor auxiliare;
4. Procesul tehnologic de fabricare a prospaturilor si semiafumatelor;
5. Tehnologia obtinerii laptelui de consum;
6. Fabricarea produselor lactate acide;
7. Obtinerea smantanii;
8. Tehnologia obtinerii casului;
9. Pregatirea legumelor si a fructelor in vederea conservarii;
10. Conservarea legumelor si a fructelor;
11. Sucuri din legume si din fructe, bauturi racoritoare;
PARTEA A II-A. INSTRUIRE PRACTICA DE LABORATOR
A. Analiza senzoriala a carnii, pestelui si preparatelor din carne;
B. Analiza laptelui si a produselor lactate;
C. Analiza conservelor din legume si din fructe;
PARTEA A III-A. PREGATIRE PRACTICA TEHNOLOGICA
A. Operatii specifice prelucrarii carnii;
B. Operatii specifice prelucrarii laptelui;
C. Pregatirea legumelor si fructelor in vederea conservarii;
Bibliografie.