Tehnologii generale in industria alimentara extractiva. Manual pentru clasa a X-a.
Autor: Dana-Mirela Danaila, Denisa-Dorinela Dorin, Viviana-Monica Bujenita, Genoveva-Lucia Morteci
Editura: CD Press
Format: 20x28,5 cm
Nr. pagini: 104
Coperta: brosata
ISBN: 978-606-528-139-4
Anul aparitiei: 2012
Manualul este realizat in conformitate cu programa scolara in vigoare si se adreseaza elevilor care se pregatesc pentru filiera Tehnologica, profilul Resurse naturale si protectia mediului, domeniul pregatirii de baza Industrie alimentara.
CUPRINS
PARTEA I. PREGATIRE TEORETICA
1. Notiuni generale;
2. Pregatirea materiilor prime oleaginoase in vederea presarii;
3. Obtinerea uleiului brut;
4. Purificarea, rafinarea si depozitarea uleiului;
5. Materii prime folosite la fabricarea zaharului;
6. Operatii de prelucrare a sfeclei de zahar;
7. Operatii din faza de obtinere a zemii de difuzie;
8. Operatii din faza de purificare a zemii de difuzie;
9. Operatii din faza de prelucrare a zemii subtiri si groase;
10. Rafinarea zaharului brut si prelucrarea zaharului umed;
PARTEA A II-A. INSTRUIRE PRACTICA DE LABORATOR
1. Analiza semintelor oleaginoase;
2. Analiza uleiului;
3. Analiza sfeclei de zahar;
4. Analiza zaharului;
PARTEA A III-A. INSTRUIRE PRACTICA TEHNOLOGICA
1. Procesul tehnologic de fabricare a uleiurilor vegetale;
2. Procesul tehnologic de fabricare a zaharului;
Bibliografie.