Tehnologii generale in industria alimentara fermentativa. Manual pentru clasa a X-a.
Autor: Carmen Popescu | Iuliana Leustean | Mihaela Gheorghiu | Ana-Daniela Cristea
Editura: CD Press
Format: 20x28,5 cm
Nr. pagini: 80
Coperta: brosata
ISBN: 978-606-528-138-7
Anul aparitiei: 2012
Manualul este realizat in conformitate cu programa scolara in vigoare si se adreseaza elevilor care se pregatesc pentru filiera Tehnologica, profilul Resurse naturale si protectia mediului, domeniul pregatirii de baza Industrie alimentara.
CUPRINS
PARTEA I. TEORIE
1. Tehnologia obtinerii vinului;
2. Tehnologia obtinerii berii;
3. Tehnologia obtinerii bauturilor alcoolice distilate;
PARTEA A II-A. LABORATOR
1. Analiza senzoriala a strugurilor;
2. Analiza uvologica (mecanica) a strugurilor;
3. Determinarea densitatii mustului prin metoda densimetrica;
4. Determinarea continutului de zahar prin metoda refractometrica;
5. Analiza senzoriala a vinului;
6. Analiza senzoriala a orzului;
7. Determinarea umiditatii orzului;
8. Determinarea masei hectolitrice;
9. Analiza senzoriala a berii;
10. Determinarea culorii berii;
11. Determinarea calitatii spumei berii metoda Hartong;
12. Analiza senzoriala a alcoolului rafinat;
13. Determinarea concentratiei alcoolice a alcoolului rafinat, cu alcoolmetrul;
14. Analiza senzoriala a melasei;
15. Determinarea PH-ului melasei;
PARTEA A III-A. INSTRUIRE PRACTICA
1. Tehnologia obtinerii vinului;
2. Tehnologia obtinerii berii;
Bibliografie.