Televiziunea terestra digitala, DVB-T - PRET REDUS!
Autor: Stefan-Victor Nicolaescu | Cristina-Gabriela Gheorghe | Liana Nicolaescu
Editura: A.G.I.R.
Seria: Electronica-Comunicatii
Format: 17x24 cm
Nr. pagini: 262
Coperta: brosata
ISBN: 973-720-211-6
Anul aparitiei: 2008
Pret vechi 19,27 lei - Pret redus 10 lei
DESPRE CARTE
La inceputurile radiodifuziunii, retelele se bazau pe prelucrarea analogica a semnalului, iar in timp acestea au utilizat diferite benzi de frecventa. Multe dintre acestea functioneaza si in prezent. Actiunea de inlocuire a retelelor analogice prin retele de prelucrare digitala a semnalului este o actiune care se desfasoara in prezent.
DVB-T se dezvolta pe baza unor principii noi/moderne de prelucrare digitala a semnalului. Televiziunea digitala foloseste mai eficient spectrul de frecvente si ofera servicii multimedia si interactive pe care televiziunea clasica nu le poate pune la dispozitia utilizatorului. In prezent functioneaza pe baza unor parametri tehnici reglementati prin standarde si reglementari internationale.
Comisia Europeana recomanda statelor membre introducerea televiziunii digitale pana in anul 2012. Trecerea de la televiziunea analogica la cea digitala este o actiune in plina desfasurare in toata Europa. In Romania aceasta actiune este in stadiu experimental.
Autorii au considerat necesar sa elaboreze aceasta lucrare pentru a umple un gol de documentare in domeniu. In scurtul tratat se prezinta: bazele tehnice ale televiziunii digitale; modalitati de tranzitie de la televiziunea analogica la cea digitala; modul de functionare a retelelor; serviciile oferite prin retele; convergenta sistemelor de televiziune digitala terestra cu alte sisteme de comunicatii; evolutia DVB-T pana in prezent si perspectivele pentru urmatorii ani.
Lucrarea este structurata pe sapte capitole detaliate in numeroase subcapitole, astfel:
1. Probleme generale ale retelelor de radiodifuziune si televiziune terestra;
2. Bazele tehnice ale prelucrarii semnalului in televiziunea digitala;
3. Structura si functionarea echipamentelor DVB-T;
4. Functionarea retelelor DVB-T;
5. Tranzitia de la televiziunea analogica la televiziunea digitala. Evolutie si perspective;
6. Convergenta sistemelor de televiziune digitala cu alte sisteme de comunicatii;
7. Servicii oferite prin intermediul DVB-T si convergenta serviciilor.