Tratat de inginerie alimentara. Vol.2 - PRET REDUS! -33%
Autor: Constantin Banu (coordonator)
Editura: A.G.I.R.
Format: 17x24 cm
Nr. pagini: 1628
Coperta: legata
ISBN: 973-720-276-5
Anul aparitiei: 2010
Pret vechi 150 lei - Pret redus 100 lei
AUTORII, IN ORDINE ALFABETICA:
Prof. dr. ing. Ana Alexandru,
Sef lucr. ing. Gabriela Bahrim,
Prof. dr. ing. Constantin Banu,
Prof. dr. ing. Iulian Barsan,
Prof. dr. ing. Despina Bordei,
Prof. dr. ing. Mircea Bulancea,
Conf. dr. ing. Nicoleta Croitor,
Prof. dr. ing. Valentina Dan,
Sef tucr. ing. Constantin Danielevici,
Dr. ing. Andrei Gyemant,
Prof. dr. ing. Traian Hopulele,
Sef lucr. ing. Maria Iordan,
Sef lucr. ing. Carol Jantea,
Sef lucr. ing. Cornelia Lungu,
Sef lucr. ing. Anca Nicolau,
Prof. dr. ing. Dumitru Pantaru,
Sef lucr. ing. Dorulet Resmerita,
Conf. dr. ing. Viorel Sahleanu,
Prof. dr. ing. Antoaneta Stoicescu,
Prof. dr. ing. Alexandru Stroia,
Ing. Livia Stroia,
Prof. dr. ing. Ion Tofan,
Sef lucr. ing. Camelia Vizireanu,
Ing. Vifor Versescu.
PREFATA
Volumul al II-lea al „TRATATULUI DE INGINERIE ALIMENTARA” completeaza, in mod fericit, problematica abordata in volumul I. Tematica volumului II se refera, in primul rand, la probleme ale microbiologiei generale si speciale precum si la principiile de conservare aplicate in diverse ramuri ale industriei alimentare.
Sunt abordate intr-o forma concisa, dar cuprinzatoare, si tehnologiile specifice fiecarui sector al industriei alimentare, oferindu-se specialistilor care activeaza in industria alimentara o serie de date importante, care ii vor ajuta sa se implice mai mult si mai competent in rezolvarea practica a problemelor pe care le ridica productia de bunuri alimentare.
In ultima sectiune a volumului II sunt abordate unele aspecte ale industriei alimentare cum ar fi: tehnologia obtinerii unor derivate proteice de origine vegetala, aspecte ale exploatarii frigoriferelor, aspecte privind folosirea tehnicilor de membrana in industria alimentara si notiuni generale privind igiena in unitatile producatoare de bunuri alimentare.
Consideram ca acest volum va fi de un real folos specialistilor din industria alimentara, cadrelor didactice din invatamantul superior si preuniversitar de industrie alimentara, precum si specialistilor ce activeaza in diverse ramuri care au tangenta cu industria alimentara.
Cu speranta ca cititorii acestui volum vor gasi un sprijin in activitatea lor profesionala, autorii acestui volum, in principal cadre didactice de la Facultatea de Industrie Alimentara, Acvacultura si Pescuit, Universitatea „Dunarea de Jos" din Galati, aduc multumirile lor Editurii A.G.I.R. pentru sprijinul acordat in editarea acestei lucrari. Aceleasi multumiri si tipografiei care a realizat tiparirea acestei lucrari atat de vaste.
Coordonator, Prof. dr. ing. Constantin Banu, Membru corespondent al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice.
CUPRINSUL GENERAL AL VOL.II
SECTIUNEA I: MICROBIOLOGII Sl PRINCIPII DE CONSERVARE.
1. Microbiologia produselor alimentare;
2. Procedee de conservare a produselor alimentare;
SECTIUNEA A II-A: TEHNOLOGII IN INDUSTRIA ALIMENTARA.
3. Industria laptelui;
4. Industria carnii;
5. Industria pestelui;
6. Valorificarea oualor;
7. Industria conservarii legumelor si fructelor;
8. Industria vinului;
9. Industria zaharului;
10. lndustria amidonului si a produselor derivate;
11. Conservarea cerealelor;
12. Industria moraritului;
13. Industria panificatiei, a pastelor fainoase si a biscuitilor;
14. Industria uleiurilor si a grasimilor animale;
15. Tehnologia fabricarii maltului si berii;
16. Tehnologia fabricarii drojdiei de panificatie;
17. lndustria alcoolului;
SECTIUNEA A III- A: PROBLEME GENERALE DE INDUSTRIE ALIMENTARA.
18. Derivate proteice cu utilizare in industria alimentara;
19. Tehnici de membrana folosite in industria alimentara. Schimbatori de ioni si adsorbanti polimerici folositi in industria alimentara;
20. Aspecte ale exploatarii depozitelor frigorifice si pericolul exploziilor in intreprinderi de industrie alimentara;
21. Igienizarea in industria alimentara.
Va recomandam
