Turism si alimentatie. Manual pentru clasa a X-a (domeniul de pregatire generala: Alimentatie).
Autor: Constanta Brumar | Elena Pascali | Valentina Capota | Marius Petre | Angela Sandru | Florian Lixandru
Editura: CD Press
Format: 20x28,5 cm
Nr. pagini: 296
Coperta: brosata
ISBN: 978-606-528-110-3
Anul aparitiei: 2011
Manualul este realizat in conformitate cu programa scolara pentru clasa a X-a, aprobata prin OMECTS nr. 4463 din 12.07.2010. Domeniul de pregatire generala: Alimentatie.
CUPRINS
Cuvant inainte;
MODULUL I - Sortimentul de preparate si bauturi
1. Dozarea materiilor prime in functie de preparat;
2. Obtinerea semipreparatelor si a preparatelor cu grad redus de complexitate;
3. Aranjarea preparatelor in vederea servirii;
4. Identificarea sortimentului de bauturi;
MODULUL II - Servirea preparatelor si a bauturilor
1. Servirea preparatelor si a bauturilor in unitatile de alimentatie;
2. Debarasarea meselor in sala de servire;
3. Conduita profesionala in relatia cu consumatorii;
MODULUL III - Gestiune economica
1. Legislatia contabila in turism si alimentatie publica;
2. Evaluarea patrimoniului si calculatia in contabilitate;
3. Calculul economic in contabilitate;
4. Obiectul si metoda contabilitatii;
5. Procedeele contabile;
6. Documente de evidenta operativa in unitatile de alimentatie si hotelarie;
Bibliografie.