Utilaj tehnologic in industria alimentara. Manual. Vol.II
Autor: Grigorea Ganea | Gheorghe Gorea | Dorel Cojoc | Mircea Bernic
Editura: Litera AVN Chisinau
Format: 14x20 cm
Nr. pagini: 328
Coperta: legata
ISBN: 978-9975-74-065-4
Anul aparitiei: 2010
DESPRE CARTE
In lucrare sunt descrise utilajele si instalatiile care se utilizeaza pentru transformarea materiei prime agroalimentare in semifabricate sau produse finite, prin aplicarea energiei termice, razelor infrarosii si ultraviolete si a curentilor de inalta frecventa.
Fiecare grup de utilaje este insotit de o expunere teoretica si experimentala a procesului tehnologic si de calcule ingineresti ale parametrilor tehnici si tehnologici principali.
CUPRINS
1. Schimbatoare de caldura din industria alimentara 8
2. Blansatoare 73
3. Pasteurizarea produselor alimentare 90
4. Instalatii de sterilizare 109
5. Aparate de prajit legume 141
6. Instalatii de uscare 157
7. Instalatii de concentrare 194
8. Utilaje pentru distilare, folosite in vinificatie 242
9. Cuptoare de paine 294
Bibliografie 322