Viitorul energetic optimist al Terrei

Autor: Victor Emil Lucian
Editura: Universitara
Format: 17x24 cm
Nr. pagini: 518
Coperta: brosata
ISBN: 978-606-28-0710-8
Anul aparitiei: 2018
CUPRINS
Introducere 11
Prezentarea cartii 18
OPTIMISMUL - PREZICERI 22
DEZVOLTARE DURABILA - TELUL OPTIMIST AL OMENIRII 45
1. SCHIMBARE DE CONCEPTIE SI ATITUDINE FATA DE MEDIU SI SCHIMBARI CLIMATICE 107
2. PRODUCEREA ENERGIEI DIN SURSE NEPOLUANTE 143
3. TRANSPORTUL CURAT 257
4. LOCALITATILE VIITORULUI - MODURI INTELIGENTE DE PRODUCERE SI FOLOSIRE A ENERGIEI 299
5. REDUCEREA POLUARII 335
6. LUPTA DINTRE OAMENI IMPOTRIVA OAMENILOR 360
7. CONTROLUL VREMII - UN NOU TIP DE AGRESIUNE 372
8. CRESTEREA EFICIENTEI ENERGETICE LA PRODUCATORUL SI LA CONSUMATORUL DE ENERGIE FINALA SI IN ACTIVITATEA DE TRANSPORTURI 415
Anexe 501
Bibliografie 517
DESPRE AUTOR:
Victor Emil Lucian este nascut la Arad unde a terminat liceul teoretic.
Studiile superioare le-a facut la Universitatea Politehnica din Timisoara, la Facultatea de Electrotehnica.
A lucrat pe santierele energetice, in perioada anilor 1969 - 1989, la centralele termoelectrice de la Rovinari, Turceni, Paroseni, t- Craiova, Arad, Anina, Mintia - Deva, hidrocentralele Tismana, Valea Mare, centrala Nucleara de la Cernavoda, ocupand functii de la simplu inginer de montaj si puneri in functiune a instalatiilor, la director de santier si inspector. Cu experienta practica acumulata, dupa 1989, a depus apoi o activitate de initiere, realizare si conducere a programelor de modernizare a sistemului energetic de producere, transport si distributie a energiei electrice, programe finantate cu ajutorul organismelor internationale ca Banca Mondiala si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. In perioada 1996-2004, a prestat munca de consultant pe probleme de energie al firmelor Lahmayer si Parsons & Co, etc.
A efectuat studii de fezabilitate si proiecte tehnice la centralele Govora, Brazi, Bacau, Timisoara, Iasi, Combinatul petrochimic Midia - Navodari, privind sistemele de termoficare urbana, alimentarea mai eficiena a consumatorilor industriali tehnologici, reducerea consumului propriu intern de energie electrica si termica.
A facut studii de specialitate privind energiile regenerabile in Franta, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, studii organizate de Banca Mondiala sau firme interesate.
Este autorul mai multor carti care trateaza captarea si conversia energiilor regenerabile nepoluante pentru satisfacerea necesarului de energie al oamenilor, in special in conditii de izolare, unde nu exista retea centralizata de energie electrica.
Va recomandam

