Concert sustinut de Orchestra Inginerilor „Petru Ghenghea”
ASOCIAŢIA GENERALĂ A INGINERILOR DIN ROMÂNIA
anunţă
CONCERTUL
ORCHESTREI INGINERILOR „Petru Ghenghea”
care va avea loc la ATENEUL ROMÂN
Duminică, 2 aprilie 2023, ora 11.00
PROGRAM
Carl Maria von Weber
Edvard Grieg
Antonin Dvorak
Dirijor Andrei ILIESCU
Se pot achizitiona bilete cu pretul preferential de 50 lei , de la Libraria AGIR din bd. Dacia nr 26, sector 1, tel: 021 319 49 45.
Invităm pe toți susținătorii orchestrei inginerilor să urmărească spectacolele anunțate și să se bucure de rezultatele muncii artiștilor-ingineri depusă cu efort și pasiune întru muzică și pentru a împărtăși cu aceștia bucuria acestei mari dăruiri.
Program detaliat
- Alocuțiune omagială – Dr. ing. Mihai MIHĂIȚĂ,
președintele Asociației Generale a Inginerilor din România
- Carl Maria von Weber
Uvertura operei EURYANTHE
durată aprox. 10 min.
- Edvard Grieg ,
Concertul pentru pian si orchestrã,
în la minor, op.16
Allegro molto moderato
Adagio
Allegro moderato molto e marcato
Solistă Miruna-Mihaela MĂCIUCĂ
durată aprox. 35 min.
Pauză
Antonin Dvořak
Simfonia a IX-a, Din lumea nouã în
mi minor, op. 97
Adagio-Allegro molto
Largo
Scherzo
Allegro con fuoco
durată aprox. 45 min.
Rugăm respectuos publicul ca, pe toată durata spectacolului să aibă închise telefoanele mobile și să nu aplaude între părțile lucrărilor muzicale.
DATE DESPRE SOLISTUL CONCERTULUI
Miruna-Mihaela MĂCIUCĂ face parte din pleiada tinerilor muzicieni de mare talent – o promisiune a școlii muzicale românești – care deja conving atât prin prestațiile lor artistice, cât și prin recunoașterea calității lor interpretative de către juriile mai multor concursuri prestigioase,
Tânăra pianistă este în prezent elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național de Muzică „George Enescu“ din București, la clasa doamnei profesor Mihaela Zamfirescu.
Studiul pianului l-a început la vârsta de 5 ani, în perioada premergătoare liceului fiind îndrumată de doamna profesor Stela Avesalon.
Miruna a participat la cursuri de măiestrie conduse de reputați artiști instru- mentiști sau profesori renumiți precum Vlad Dimulescu, Constantin Sandu, Diego Caetano, David Palmer, Florian Mitrea, Adrian Suciu, Monika Urbonaite și Raluca Stratulat.
Este o pianistă în plină ascensiune, cu o putere de muncă exemplară ale cărei rezultate deosebite sunt probate prin numeroasele premii obținute deja, la această vârstă, la concursuri naționale precum Gradus ad Parnassum, George Georgescu, Ada Ulubeanu, W.A. Mozart (Târgoviște). Este deținătoare a Marelui Premiu la Concursul Național de Muzică Românească – Pro-Piano România. În luna noiem- brie a anului 2022, a câștigat Marele Premiu și Premiul pentru cea mai bună inter- pretare a unei piese românești la Concursul de pian „Sub aripile lui Enescu“, desfășurat la Filarmonica de Stat Sibiu și a participat în cadrul Galei PerformArt la Universitatea de Muzică din București.
De asemenea, pianista este cunoscută din aparițiile sale în recitalurile susțin- ute la Muzeul Național „George Enescu“, București (2019, 2020, 2021), la Casa Memorială „George Enescu“ – Vila Luminiș (2022) de la Sinaia, în Sala Filarmonicii Brașov, în sala Filarmonicii de Stat Sibiu; Institutul Liszt din cadrul Centrului Cultural Maghiar București sau la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia.
La nivelul concursurilor internaționale este laureată a concursurilor Pro-Piano România (2019, 2020, 2021, 2022), International Music Moscow Competition – Rusia (2020, 2021), Franz Liszt Center Piano Competition – Spania, Inspirito Competition
– Vietnam; Memorijal „Sanja Pavlović“ – Aleksinac, Serbia (2022), International Piano Competition „Smederevo“, Serbia (2022). Tot în vara anului 2022 a devenit laureată cu Premiul I la 16th International Piano Competition Alto Minho din Caminha, Portugalia și a participat la Festivalul Internațional de Muzică din Ávila, Spania, unde recitalul său, susținut la Auditorio Municipal de San Francisco s-a bucu- rat de un deosebit succes.
Miruna-Mihaela MĂCIUCĂ și-a făcut debutul concertistic în luna noiembrie
2022 ca solistă a Orchestrei Inginerilor „Petru Ghenghea“, în Concertul nr. 17, în sol major de Mozart, iar prezentul concert reprezintă prima sa apariție pe marea scenă a muzicii românești, Ateneul Român.