Saptamana Calitatii Timisorene
Data: 1-15 ianuarie 2006
Editia a V-a, 7-12 noiembrie 2005
Actiunea se inscrie in seria de manifestari organizate in tarile din Uniunea Europeana in cadrul Saptamanii Europene a Calitatii. De asemenea, aceasta actiune se incadreaza in programul general de implementare in parteneriat public-privat a masurilor cuprinse in Conceptul strategic de dezvoltare economica si sociala a zonei Timisoara (directia 2, obiectivul 1, subobiectivul 2) care vizeaza „asigurarea competitivitatii produselor zonei pe piete europene, afirmarea «marcii timisorene» ca expresie a nivelului calitativ ridicat al activitatilor economico-sociale ale zonei“.
Organizata de Primaria Municipiului Timisoara impreuna cu Filiala AGIR Timis, in colaborare cu 13 institutii interesate si cu 5 agenti economici importanti, manifestarea s-a desfasurat in cadrul a 8 simpozioane, 7 mese rotunde, 2 seminarii si 2 expuneri (total 19 actiuni), toate fiind axate pe implicarea constructiva in eforturile comune, in parteneriat, pentru imbunatatirea calitatii vietii zonei Timisoara.
La simpozionul de deschidere, desfasurat in sala de consiliu a Primariei Municipiului Timisoara, au rostit cuvinte de salut domnul ing. dipl. ec. Vasile Ciupa, sef serviciu mediu urban in cadrul Primariei, si domnul prof. univ. dr. ing. EurIng Tiberiu Babeu, membru titular al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, vicepresedinte AGIR si presedintele Filialei AGIR Timis, dupa care doamna ing. dipl. Viorica Balan, secretara a Filialei AGIR Timis si coordonator a intregii manifestari, a prezentat organizarea si programul Saptamanii Calitatii Timisorene.
Simpozionul de deschidere a continuat cu prezentari de comunicari, in celelalte simpozioane fiind tratand teme ca:
– inovare si transformare – calea catre durabilitate;
– sistem de management integrat;
– calitatea produselor si proceselor mecanice;
– reabilitarea constructiilor in zonele seismice;
– calitatea produselor agricole traditionale s.a.
Mesele rotunde s-au axat indeosebi pe:
– managementul integrat si cel al calitatii;
– asigurarea asimilarii in tara a normativelor din UE in domeniul instalatiilor pentru constructii;
– cercetarea de excelenta in domeniul ingineriei chimice si protectiei mediului;
– importanta calitatii alimentatiei asupra sanatatii etc.
Ca si editiile anterioare, manifestarea a captat interesul cercurilor ingineresti si nu numai, in stradania unanima de ridicare a calitatii in toate domeniile de activitate. In spatele ideii in sine, dar si a muncii concrete de organizare si mobilizare a fortelor ingineresti implicate in promovarea calitatii, a stat si la aceasta editie aceeasi inimoasa secretara a Filialei AGIR Timis, doamna ing. dipl. Viorica Balan, care se va ingriji si de editarea Buletinului AGIR dedicat acestei manifestari.
Alte articole
