Noi aparitii in Editura AGIR
Data: 1-15 iunie 2002
C, Marin, A. Hadar, I.Fl. Popa, L. Albu
MODELAREA CU ELEMENTE FINITE A STRUCTURILOR DIN MATERIALE COMPOZITE
(coeditare cu Editura Academiei Romane)
ISBN 973-8130-98-0, format 170 x 240 mm, 330 pag., 150000 lei
Lucrarea prezinta bazele teoretice ale metodei elementelor finite, algoritmi, programe specializate de calcul, programe complexe si diverse aplicatii.
Din cuprins: Metoda deplasarilor in studiul structurilor static nedeterminate; Ecuatiile matematice ale metodei elementelor finite; Analiza cu elemente finite unidimensionale pentru calculul structurilor; Elemente finite bidimensionale pentru calculul structurilor; Elemente finite tridimensionale pentru calculul structurilor; Metode de analiza a sistemelor cu comportament neliniar; Calculul prin metoda elementelor finite al structurilor din materiale compozite stratificate.
Cartea se adreseazå studentilor, inginerilor din proiectare, cercetatorilor, cadrelor didactice din invatamantul superior, precum si tuturor utilizatorilor de programe de analiza cu elemente finite.
A. Hadar
STRUCTURI DIN COMPOZITE STRATIFICATE
(coeditare cu Editura Academiei Romane)
ISBN 973-8466-25-3, format 170 x 240 mm, 184 pag., 120000 lei
Lucrarea abordeaza o tematica de mare actualitate: metodele de calcul analitic si numeric al structurilor din compozite stratificate armate cu fibre, intr-o abordare multidisciplinara din domenii ca elasticitatea materialelor, rezistenta materialelor, teoria placilor multistrat, informatica, metodele numerice.
Dupa o sinteza a cunoatintelor din domeniu, cu accent pe materialele compozite stratificate armate cu fibre, este prezentat calculul analitic de rezistenta a placilor realizate din aceste materiale, precum si o serie de algoritmi si programe de calcul adecvate.
Ultima parte a lucrarii este dedicata calculului numeric de rezistenta a structurilor complexe obtinute din compozite stratificate armate cu fibre. Sunt descrise programe de calcul proprii si de firma, calculul postcritic fiind efectuat prin utilizarea unui program original. Sunt abordate aspecte mai putin analizate in literatura de specialitate, legate de predictia unor fenomene locale ce pot aparea in structurile aflate sub sarcina (delaminari, ruperi de fibre si matrice). Lucrarea contine solutii originale privind discretizarea stratificatului la nivelul unei lamine, cuplata cu tehnica structurarii, programe de calcul analitic si numeric etc.
Prin varietatea si complexitatea problemelor abordate, este pusa la dispozitia specialistilor o metodologie de calcul completa pentru analiza starii de tensiuni si deformatii in structuri realizate din compozite stratificate armate cu fibre.
Lansarea lucrarilor a avut loc pe data de 30 mai a.c. la sediul AGIR, in sala “Anghel Saligny”. Printre numerosii participanti la aceasta manifestare s-au aflat acad. Radu P. Voinea, prof. dr. ing. V. Nastasescu, prof. dr. ing. N. Constantinescu si alte personalitati.
Alte articole


