AGENDA EXPOZITIONALA
Data: 1-15 iunie 2006
În perioada 4-9 aprilie a.c., Complexul Expozitional Romexpo SA a gazduit câteva manifestari internationale specializate, cu tematica de stricta si stringenta actualitate, dedicate sanatatii omului si planetei.
ROMENVIROTEC-SEP, expozitie internationala pentru echipamente si tehnologii pentru protectia mediului, editia a XI-a, 4-7 aprilie a.c., a reunit 81 de firme, dintre care 42 românesti si 39 straine, din 11 tari.
Au fost prezentate cele mai recente tehnologii pentru protectia si purificarea aerului, a apei, a solului si prelucrarea deseurilor; solutii ultraperformante, sisteme si instalatii complete pentru tratarea si prelucrarea deseurilor (Asociatia Olandeza a Tehnologiilor de Protectia Mediului). Alte noutati prezentate la editia 2006: statii de epurare (pentru 4-125 persoane) GRAF si EKOPROGRES, agrementate tehnic în România, cu instalatii de deversare a apei epurate în depozite de infiltratie prefabricate de tip tunel de infiltratie si în instalatia de alimentare; microstatii de pompare canalizare pe conducte subtiri (4-5 cm) prin folosirea pompelor de la Multicut-Jung Pumpen (Aqua-Biotec); europubele din plastic de 120 l, 240 l, 360 l si eurocontainere din plastic 660 l, 770 l, 1000 l, 1100 l, eurocontainere metalice 1100 l (SC Europlast SRL).
A avut loc un experiment demonstrativ de investigare 3D a atmosferei prin tehnici optice de teledetectie Lidar (Light Detection and Ranging) si Doas (Differential Optical Absorbtion Spectroscopy), care se bazeaza pe interactiunea fasciculelor luminoase cu poluantii din atmosfera (gaze si particule) în urma careia un semnal optic este receptat si analizat de catre Esyro (Enviroscopy SRL România) si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronica. Acesta va permite în viitor implementarea de noi tehnici si tehnologii de mediu în România.
ROMCONTROLA, expozitie internationala pentru aparatura de masura si control, editia a XV-a, 4-7 aprilie a.c., a reunit 243 de firme din 20 de tari.
Câteva dintre noutatile prezentate: aparate digitale pentru masurarea grosimii straturilor de acoperire, aparatul QuaNix 8500 (firma Automation Dr. Nix); rigle magnetice de masurare cu afisaj digital, fabricate de Sony, destinate pentru modernizarea tuturor masinilor-unelte conventionale (Consultanta Kimet SRL); spectrometrul cu raze X cu dispersie dupa energie, Minipall 4 (Panalytical); microscopul de forta atomica (Veeco); analizoare pentru calitatea energiei (Fluke, Lem); instrumente AntiEx, multimetre portabile, calibratoare de presiune, curent, tensiune, rezistenta (Fluke – firma Ronexprim SRL); o noua generatie de contoare volumetrice pentru combustibili lichizi, Contoil control VZF/VZFA, cu iesiri de impulsuri analogice programabile (Flowconseng SRL); ultima noutate în fotometrie, DR2800 Spectrofotometru Vis (firma Hach Lange SRL); traductorul Vegaplus 68 radar proiectat pentru masuratori de nivel la produse solide (Romvega SRL) s.a.
Trei expozitii internationale dedicate domeniului medical:
ROMMEDICA, de echipamente si instrumente medicale, editia a XVI-a; ROMPHARMA, pentru medicamente de uz uman si veterinar, editia a XVI-a; ROMOPTIK, de aparatura si instrumente optice, editia a XII-a, care s-au desfasurat în perioada 5-8 aprilie 2006. Au reunit 245 de firme, dintre care 144 românesti si 101 straine, din 17 tari. Acestea au oferit cele mai noi medicamente, cele mai recente tehnici si tehnologii, echipamente si aparatura de ultima ora pe plan international. Dintre aceste noutati amintim: cea mai noua tehnica de detoxifiere, cu ajutorul curentului continuu, pentru programul de recuperare medicala (Leea Trade); varianta ultraperformanta a ecografului Accuvix, ce va putea fi upgradata cu softul pentru elastografie (firma Danson); echipamente laser medicale terapeutice si chirurgicale, compresoare silentioase fara ulei, cu sau fara unitate de condensare si filtrare (SC Medical Partner SRL) s.a.
TÂRGUL NATIONAL DE TURISM, editia a XV-a, 6-9 aprilie 2006, a reunit peste 310 firme din 22 de tari.
Editia din acest an a adus câteva noutati: standuri care au expus potentialul turistic al celor mai reprezentative regiuni turistice ale României; în premiera, salonul specializat Turismul în zona Marii Negre, organizat de Autoritatea Nationala pentru Turism, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, CCIR si patronatul Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din România, sub egida presedintiei române în exercitiu a Organizatiei Cooperarii Economice a Marii Negre; în premiera, Salonul International de Vinuri, pentru promovarea eficienta a marcilor românesti într-un context de competitie internationala.