Noi aparitii în Editura AGIR
Data: 16-30 iunie 2008
Lucrarea, aparuta sub auspiciile Academiei de Åžtiinte Tehnice din Romania, reprezinta o viziune complexa si moderna asupra sistemelor de transport.
Sistemul transporturilor se incadreaza in mediul social-economic in care se dezvolta si ofera cercetarii un cimp de activitate special, situat de cercetatorii in domeniu la intersectia dintre economia privata si cea publica, domeniu care nu poate fi abordat decit printr-o activitate multidisciplinara.
Volumul reprezinta rodul unei indelungate experiente de cercetare a domeniului de catre autor, ale carei rezultate au fost publicate in tara si strainatate sub forma de articole si tratate care formeaza o bogata bibliografie, un material documentar de care stiinta romaneasca are nevoie.
În lucrare – structurata pe opt capitole si numeroase subcapitole – sunt conturate cu precizie principalele teme ale subiectului.
Din cuprins prezentam capitolele care numesc problemele descrise. Acestea sunt: Cap.1 – Transportul si mediul socio-economic; Cap. 2 – Cererea de transport; Cap. 3 – Retelele infrastructurii de transport; Cap. 4 – Fluxurile de trafic; Cap. 5 – Mijloace de transport si unitati de incarcatura; Cap. 6 – Solutii optimizate de satisfacere a cererilor de transport; Cap. 7 – Modelarea structurii si activitatii sistemului; Cap. 8 – Elemente de politica transporturilor. O bibliografie vasta, cuprinzind 160 de titluri, completeaza lucrarea.
Autorul, prof. dr. ing. Åžerban Raicu, este prorector si se ocupa de cercetarea in cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti, predind ca profesor la Facultatea de Transporturi. Este membru in Consiliul National al Cercetarii Åžtiintifice din ÃŽnvatamintul Superior (CNCSIS). Este specialist in sisteme de transport, logistici urbane, tehnologii de transport, strategii de dezvoltare a sistemelor de transport, amenajarea teritoriului si transporturi, fiabilitatea sistemelor de transport.
Este membru al Academiei de Åžtiinte Tehnice din Romania, al Tehnical Committee on Transportation System si din 1999 este membru al Academiei de Åžtiinte Romano-Americane.
Mihai Olteneanu
Rocsana Bucea-Manea-Å¢onis
PHP – MySQL in your pocket
Editura AGIR, 2008, 104 pag.
Lucrarea trateaza domeniul aplicatiilor web OpenSource care se bucura de un imens interes atit in rindul dezvoltatorilor, cit si al beneficiarilor, prin prisma costurilor virtual 0 pe care le implica. Cartea vizeaza concepte generale de programare, cum ar fi tipurile de date, folosirea operatorilor, structuri de date specifice PHP-ului si trasaturi care il recomanda ca un limbaj de programare evoluat, orientat pe obiecte. De asemenea, sunt prezentate nivelurile unei aplicatii web si modurile in care informatia poate circula intre ele, lucrul cu bazele de date MySQL si tehnologii de ultima ora, cum ar fi XML si AJAX. Multitudinea exemplelor cu extrase de script functional si CD-ul interactiv cu toate fisierele PHP prezentate si softul OpenSource necesar rularii scripturilor in conditii reale recomanda aceasta lucrare tuturor celor interesati de fenomenul Internet, dar mai ales celor care doresc sa inceapa o activitate comerciala pe cont propriu in spatiul virtual al retelei globale.
Ing. Dan Bogdan
Radu Bucea-Manea-Å¢onis
Developing Objects Oriented Applications using C++ and UML
Editura AGIR, 2008, 72 pag.
Cartea demonstreaza cum poate fi pus in acord un limbaj de programare mai vechi dupa standardele comerciale actuale, cu ultimele tehnologii si nevoi reale de care se lovesc atit cercetatorii, cit si agentii privati de pretutindeni.
Lucrarea debuteaza cu prezentarea fundamentelor teoretice ale programarii orientate pe obiecte, fiecare concept fiind insotit de diagrama UML corespunzatoare obiectelor folosite si de un exemplu functional de cod C++. Studiile ce caz incearca sa abordeze aproape fiecare domeniu din practica de informatica, incepind cu generarea de aplicatii vizuale pe sisteme de operare cu si fara interfata grafica evoluata, aplicatii cu baze de date OpenSource, aplicatii folosite in automatizarea operatiilor bancare, aplicatii de generare a graficelor in doua si trei dimensiuni, algoritmi de compresia datelor, toate acestea intr-o prezentare sintetica insotita de CD.
Ing. Ion Marin