Faza nationala a concursului profesional stiintific studentesc „Andrei G. Ioachimescu“, la disciplina Mecanica
Data: 16 - 30 iunie 2014
Universitatea Petrol - Gaze din Ploiesti
Inainte de 1989, concursurile profesio-nale stiintifice studentesti la diferite discipline purtau denumirea generica de Traian Lalescu. Dupa 1989, concursurile organizate la disciplinele Rezistenta materialelor si Mecanica poarta numele a doi profesori de referinta pentru aceste discipline: C. C. Teodorescu (1892 - 1972), respectiv Andrei G. Ioachimescu (1868 - 1943), formatori de scoala la Scoala Politehnica din Bucuresti.
Daca la disciplina Rezistenta materialelor fazele nationale ale acestor concursuri au continuat an de an, la disciplina Mecanica faza nationala a fost reluata an de an de abia acum 10 ani, din initiativa fostei Catedre Discipline Mecanice Generale din Universitatea Petrol - Gaze din Ploiesti.
Cronologia desfasurarii fazei nationale a concursului de mecanica a fost urmatoarea: Universitatea Petrol - Gaze din Ploiesti (26 - 28 mai 2005); Universitatea Politehnica din Bucuresti (25 - 27 mai 2006); Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi (24 - 26 mai 2007); Universitatea din Pitesti (15 - 17 mai 2008); Universitatea Politehnica din Timisoara (21 - 23 mai 2009); Universitatea Transilvania din Brasov (12 - 14 mai 2010); Universitatea Dunarea de Jos din Galati (10 - 13 mai 2011); Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti (10 - 13 mai 2012); Universitatea din Pitesti (23 - 25 mai 2013).
In acest an universitar, organizarea fazei nationale a concursului de Mecanica Andrei G. Ioachimescu a revenit tot Universitatii Petrol - Gaze din Ploiesti. In urma desfasurarii fazelor pe universitate, s-au calificat 43 de studenti din 11 unitati de invatamant superior la profilurile Mecanici I (28 studenti), Mecanici II (7 studenti) si Constructii (8 studenti). Datorita numarului mic de studenti calificati pentru profilul alte specializari (nemecanici), la acest profil s-a renuntat la organizarea fazei nationale. Printre studentii calificati la faza nationala, au fost si studenti straini ce invata in tara noastra, din Republica Moldova (4 studenti) si Coasta de Fildes (un student).
In urma desfasurarii concursului, s-au obtinut urmatoarele premii:
Profilul Mecanici I
Premiul I - Ratoi Andrei (Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi);
Premiul II - Frunza Cosmin Mihai (Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi);
Premiul III - Popa Razvan Cristian (Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi);
Mentiuni - Constantin Teodor Lucian (Academia Tehnica Militara Bucuresti) si Danciu Bogdan Andrei (Universitatea Politehnica din Bucuresti).
Profilul Mecanici II
Premiul I - Iacob Nicolae (Facultatea de Inginerie din Braila a Universitatii Dunarea de Jos din Galati);
Premiul II - Moraru Dantes Ovidiu (Academia Tehnica Militara din Bucuresti);
Premiul III - Cojocaru Andrei Filip (Universitatea Politehnica din Bucuresti);
Mentiune - Cracana Silviu Florin (Academia Tehnica Militara din Bucuresti).
Profilul Constructii
Premiul I - Matei Lucian (Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti);
Premiul II - Motau Andrei (Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi);
Premiul III - Chercheja Luminita (Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi);
Mentiuni - la acest profil nu s-au acordat mentiuni.
Premiile I la cele trei sectii au purtat numele ilustrilor profesori de mecanica Alexandru Stoenescu, Rudolf Voinaroski si Emil Tocaci.
S-au acordat si patru premii speciale:
Premiul AGIR - Iacob Nicolae (Facultatea de Inginerie Braila din cadrul Universitatii Dunarea de Jos din Galati);
Premiul ASTR (Academia de Stiinte Tehnice din Romania) - Matei Lucian (Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti);
Premiul SRMTA (Societatea Romana de Mecanica Teoretica si Aplicata) - Ratoi Andrei (Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi);
Premiul Radu Voinea (Departamentul de Mecanica din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti) - Frunza Cosmin Mihai (Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi).
Autorul acestor randuri tine sa multumeasca factorilor de conducere din Universitatea Petrol - Gaze din Ploiesti, Facultatea de Inginerie Mecanica si Electrica, Departamentului de Inginerie Mecanica, Ligii Studentilor si, nu in ultimul rand, colegilor prof. dr. ing. Alexandru Pupazescu, prof. dr. ing. Ion Eparu, sef lucr. dr. ing Liliana Rusu si drd. ing. Maria Tanase pentru ajutorul acordat la buna desfasurare a concursului.
Alte articole



