Adunarea Generala bianuala a Comisiei Nationale „Comportarea in situ a Constructiilor“ (CNCisC)
Data: 16 - 30 iunie 2015
Adunarea Generala bianuala - de primavara - a Comisiei Nationale Comportarea in situ a Constructiilor (CNCisC) s-a desfasurat la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. In deschiderea evenimentului, presedintele CNCisC, dr. ing. Victor Popa, membru corespondent al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania (ASTR), a adresat multumiri organizatorilor locali, intre care prof. dr. ing. Octavian Bologa (membru titular al ASTR, membru in Consiliul Director al AGIR si presedintele Sucursalei AGIR Sibiu), ing. dipl. Maria Sinca (presedinta Sucursalei AGIR Avrig) si ing. dipl. Sorina Fako, secretar CNCisC, si a propus pastrarea unui moment de reculegere in memoria regretatului presedinte de onoare al Comisiei, dr. ing. Octavian Cosovliu, cetatean de onoare al municipiilor Galati si Braila, membru de onoare al ASTR si membru al altor organizatii profesionale, fost presedinte al Sucursalei AGIR Galati.
Simpozionul tehnico-stiintific care a urmat s-a desfasurat in doua parti.
Prima parte, moderata de prof. dr. ing. Mihai Iliescu, presedintele Senatului Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, si de ing. dipl. Bogdan Mihail Dabija, director general al SC CONSPROIECT SA Ploiesti, a inclus cinci comunicari stiintifice: Scurta descriere a podului peste Canalul Dunare - Marea Neagra, km 0+540 de la Agigea (dr. ing. Victor Popa); Incercarea dinamica a podului peste Canalul Dunare - Marea Neagra, km. 0+540 de la Agigea (sef lucr. dr. ing. Cristian Ghindea - Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti); Utilizarea fibrelor discontinue de sticla si poliester la armarea dispersa a structurilor rutiere reciclate la rece in situ (prof. dr. ing. Mihai Iliescu si drd. ing. dipl. Nicolae Pop - Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca); Tehnologii si sisteme pentru fatade durabile (ing. dipl. Radu Vieru - reprezentant al firmei SIKA); Monitorizarea unei constructii metalice amplasate pe un teren de fundare dificil (drd. ing. dipl. Cornel Arsene si prof. dr. ing. Traian Onet - Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca).
Cea de-a doua parte, moderata de prof. dr. ing. Traian Onet (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca) si dr. ing. Emil Sever Georgescu (INCD.URBAN - INCERC.Bucuresti) a cuprins patru comunicari: Sisteme de protectie impotriva hazardelor naturale si comportarea lor in situ (ing. dipl. Marius Bucur - Country Manager Geobrugg AG Romania); Interventii pentru reabilitarea unor poduri de la Bicaz si de la Arcelor Mittal Galati (ing. dipl. Cristi Cartas, reprezentant tehnic al MAPEI Romania); Metoda de analiza pushover a cladirilor multietajate (sef lucrari dr. ing. Radu Olar si prof. dr. ing. Traian Onet - Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca); Metode traditionale si ultimele inovatii pentru instrumentarea si monitorizarea comportarii constructiilor (ing. dipl. Nicolas Poitrineau - manager general Near&Middle Easth/South East Europe SOLDATA).
Prezentarile au fost urmate de dezbateri.
S-a desfasurat apoi cea de-a 63-a sedinta bianuala (de primavara) a Comisiei, sub conducerea presedintelui CNCisC, dr. ing. Victor Popa, alaturi de vicepresedintii ing. dipl. Rodica Paraschiv, prefect de Prahova, dr. ing. Emil Sever Georgescu si ing. dipl. Radu Bucuta, precum si de secretara Comisiei, ing. dipl. Sorina Fako.
Reuniunea a inclus primirea de noi membri, precum si prezentarea, de catre presedintele CNCisC, a activitatii Consiliului Director si a situatiei financiare. Din cauza faptului ca nu s-a realizat cvorumul necesar, alegerea noului Consiliu Director s-a amanat pentru sedinta din toamna lui 2015.
In a doua zi a reuniunii, participantii s-au deplasat la Avrig, unde s-a desfasurat seminarul Dezvoltarea durabila a orasului Avrig.
Zilele Academice Timisene 2015
Masa rotunda „Psihologia calitatii“
In cadrul editiei a XIV-a a Zilelor Academice Timisene 2015, s-a desfasurat, in Sala Mica a Senatului Universitatii Politehnica din Timisoara, o masa rotunda cu tema Psihologia calitatii, in organizarea Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania (AGIR) Sucursala Timis - Societatea de Vest pentru Calitate, a Universitatii de Vest din Timisoara - Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Facultatea de Drept si Departamentul Managementul Calitatii, precum si a Universitatii Politehnica din Timisoara - Institutul de Cercetari pentru Energii Regenerabile si Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului.
Programul manifestarii a cuprins prezentarea si dezbaterea a cinci teme, si anume: 1) Corelatia dintre calitatea vietii, bunastare si fericire (prof. univ. dr. Liliana Donath); 2) Dreptul la un mediu de calitate (conf. univ. dr. Florentina Mutiu); 3) Influenta culturii asupra calitatii vietii (lect. univ. dr. Monica Boldea); 4) Opinii ale studentilor cu privire la competentele dobandite pe parcursul studiilor universitare (lect. univ. dr. Daniel Luches); 5) Psihologia calitatii de la teorie la practica (ing. dipl. Viorica Balan). Toate aceste subiecte au fost dezbatute pe larg in cadrul discutiilor purtate, intre punctele de vedere sustinute remarcandu-se cele ale ing. dipl. Viorica Balan si ing. dipl. Petru ?enchea (expert ONUDI).
La incheierea Mesei rotunde, presedintele Sucursalei Timis a AGIR, prof. univ. em. dr. ing. EurIng Tiberiu Babeu, a acordat Diploma aniversara Opera Omnia, la implinirea varstei de 70 de ani, pentru prof. dr. ing. Eugen Falnita, precum si Diplome de excelenta autorilor celor cinci referate pentru prezentarea cum laudae.
Alte articole



