Adunarea Generala a Academiei de Stiinte Tehnice din Romania
Data: 16 - 31 iulie 2012
La 6 iulie a.c., a avut loc Adunarea Generala a Academiei de Stiinte Tehnice din Romania (ASTR). Ordinea de zi - prezentata anterior - a cuprins: 1. Darea de seama privind activitatea Academiei de la ultima Adunare Generala pana in prezent; 2. Prezentarea bugetului de venituri si cheltuieli si propuneri pentru anul curent; 3. Prezentarea Regulamentului privind acordarea Premiilor ASTR; 4. Discutarea materialelor prezentate si aprobarea lor; 5. Alegeri de noi membri in Academie si titularizari; 6. Diverse. Documentele aflate pe ordinea de zi a reuniunii au fost postate pe site-ul ASTR.
Potrivit ordinii de zi, dl Mihai Mihaita a prezentat o sinteza a Darii de seama, document pe care il publicam in pagina 7. In continuare, dl Florin Teodor Tanasescu, secretarul general al ASTR, a supus atentiei participantilor programul de actiuni pentru anul in curs. Masurile incluse in program vizeaza urmatoarele obiective majore: Cresterea rolului ASTR in cercetarea romaneasca, implicarea membrilor ei in abordarea unor problematici de larg interes tehnico-economic; Promovarea cunostintelor ingineresti prin organizarea de manifestari stiintifice, publicarea de articole si carti; Formarea viitorului inginer si educarea continua; Actiuni in domeniul organizatoric; Cresterea impactului Filialelor ASTR in teritoriu prin actiuni regionale, introduse in planurile lor de activitate; Actiuni in domeniul relatiilor internationale.
Participantii au aprobat documentele aflate pe ordinea de zi. De asemenea, Adunarea Generala l-a desemnat drept presedinte interimar al ASTR pana la viitoarea Adunare Generala pe dl Mihai Mihaita.
Dezbaterile au evidentiat rezultatele inregistrate in pofida dificultatilor provocate mai ales de efectele crizei globale si au relevat marele potential creativ al ASTR, in vederea sporirii contributiei inginerilor romani la solutionarea problemelor majore ale economiei nationale, in special prin promovarea cercetarii autohtone, prin formarea noilor generatii de specialisti la nivelul exigentelor societatii bazate pe cunoastere. S-au formulat o serie de propuneri menite sa asigure imbunatatirea activitatii ASTR, atat in privinta organizarii de actiuni stiintifice si tehnice, cat si prin participarea tot mai activa la dezbaterea marilor probleme ale evolutiei Romaniei pe termen mediu si lung.
Adunarea Generala a aprobat primirea de noi membri de onoare, membri corespondenti, precum si titularizarea unor membri corespondenti.