Noi aparitii in Editura AGIR - Compatibilitate electromagnetica
Data: 16 - 31 iulie 2013
Traducere din limba germana a editiei a VI-a, 2011, revazuta si adaugita de prof. dr. ing.
Andrei Marinescu, membru al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania
Seria Electrotehnica - Electroenergetica
Editura AGIR, Bucuresti, 2013, ISBN 978-973-720-359-5, 478 pag., 70 lei
Adolf J. Schwab Wolfgang W. Kurner
Aparuta in sase editii in Germania, lucrarea se bucura de o calduroasa primire din partea specialistilor, in intreaga comunitate stiintifica internationala a celor care lucreaza in domeniul Compatibilitatii Electromagnetice, nu numai datorita bogatiei de cunostinte prezentate, dar si prin modul unitar in care problemele acesteia sunt tratate si prezentate.
Oferind specialistului informatii si rezolvari rezultate din propria activitate a autorilor, lucrarea devine, prin aceasta, un autentic ghid in constructia unor sisteme sigure si fiabile care sa evite actiunea diversa a interferentelor electromagnetice si a cailor de producere si propagare a acestora. Meritul deosebit al lucrarii este acela ca, definind fenomenul si identificand sursele de perturbatii, face posibila o mai buna intelegere a fenomenului si, ca urmare a acestei cunoasteri, ofera solutii atat in plan teoretic (formalisme din teoria sistemelor, calculul ecranelor, teoria cuplajelor, definirea interferentelor electromagnetice), cat si in cel practic ingineresc (circuite de masurare si tehnologii specifice pentru masurarea emisiilor si imunitatii la perturbatii, elemente de proiectare pentru ecrane si mijloace de antiparazitare, proiectarea circuitelor imprimate, camere ecranate si absorbante). (...)
Autorii lucrarii - care se reediteaza in acest an la Editura AGIR si ajunsa la a doua editie in limba romana - sunt doi specialisti a caror activitate in domeniul compatibilitatii electromagnetice este cunoscuta si de colegii lor din Romania. Colaborarea stiintifica a profesorului Adolf Schwab cu presedintele Asociatiei de Compatibilitate Electromagnetica din Romania - prof. Andrei Marinescu, care a reusit si o excelenta traducere a lucrarii - a facut posibila editarea acestei lucrari in tara noastra, devenita deja, dupa prima editie publicata, o lucrare de referinta in domeniu. (...)
Decizia Editurii AGIR de a reedita aceasta valoroasa lucrare este meritorie si sunt convins ca lucrarea va suscita un interes deosebit in lumea stiintifica si inginereasca din Romania si va fi primita cu acelasi interes ca si cel pe care l-am intalnit la aparitia primei editii.