Blitz
Data: 16-31 iulie 2018
● UPB a anunţat lansarea, în acest an, a primei agenţii universitare de plasare a forţei de muncă. Universitatea Politehnica din Bucureşti a anunţat lansarea, în acest an, a primei agenţii universitare de plasare a forţei de muncă pentru a sprijini integrarea tuturor absolvenţilor săi pe piaţa muncii din România. Denumită generic PoliJobs, agenţia Universităţii Politehnica din Bucureşti oferă servicii gratuite tuturor studenţilor şi absolvenţilor UPB, în funcţie de specializările acestora şi de ofertele de muncă disponibile din partea companiilor de profil. „Toate acestea, în contextul în care cererea de ingineri pe piaţa muncii din România a fost anul acesta de 10 000 de locuri de muncă, iar numărul absolvenţilor UPB a fost de 3000", se precizează într-un comunicat al instituţiei de învăţământ superior.
● EEA: Mai puțin de jumătate dintre apele de suprafață din Europa sunt „sănătoase". Agenția Europeană de Mediu (European Environment Agency - EEA) a publicat recent raportul „State of Water" („Starea apelor"), în care estimează că numai 40% dintre apele de suprafață europene sunt în prezent „sănătoase". Potrivit unui comunicat al World Wide Fund for Nature - WWF, una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, „raportul EEA oferă o imagine de ansamblu clară și cuprinzătoare a stării ecologice a peste 130 000 de surse de apă din UE - de la râuri, zone umede, lacuri și estuare, până la apele subterane și costiere. Expune, de asemenea, presiunile principale asupra acestor resurse, de la agricultură, până la construcția de structuri nenumărate pentru apărarea împotriva inundațiilor, navigație, generarea de hidroenergie și poluarea chimică. În întreaga UE, ecosistemele de apă dulce s-au deteriorat într-un ritm alarmant, iar acest lucru face parte dintr-o tendință globală. În Europa Centrală, starea apelor este deosebit de proastă în multe țări precum Germania, Țările de Jos și Belgia, care au o densitate mai mare a populației și o agricultură mai intensă. Aici, majoritatea corpurilor de apă încă nu reușesc să atingă o stare ecologică bună".
● Cea mai mare fabrică de telefoane mobile din lume, inaugurată în India. Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co. a inaugurat, în India, cea mai mare fabrică de telefoane mobile din lume. Amplasată la Noida, statul Uttar Pradesh (nordul ţării), noua fabrică se întinde pe o suprafaţă de 141 000 mp şi va avea capacitatea de a produce 120 de milioane de smartphone-uri pe an, din toate categoriile de complexitate. Potrivit statisticilor, India este piaţa de smartphone-uri cu cel mai puternic ritm de creştere din lume (în 2017 a crescut cu 14%, fiind livrate 124 milioane unităţi). Anul trecut, India a devenit a doua mare piaţă de smartphone-uri din lume, după China, devansând SUA. Un studiu realizat de Cisco Systems estimează că, în anul 2021, în India vor fi 780 milioane de smartphone-uri conectate, comparativ cu 359 milioane în 2016.