PULS AGIR
Data: 1-15 octombrie 2006
SEMINAR E-LEARNING
In data de 14 septembrie a.c. a avut loc în Aula Magna a Universitatii Ovidius din Constanta seminarul cu tema E-learning – o noua abordare în educarea si profesionalizarea personalului navigantsi portuar.
Seminarul a fost organizat de Nautical Institute România, în colaborare cu Siveco Româniasi Asociatia Generala a Inginerilor din România – Filiala Constanta.
Asociatia Generala a Inginerilor din România – Filiala Constanta dedica acest eveniment ZILEI INGINERULUI ROMÂN.
Seminarul a reliefat loculsi rolul e-learningului în cresterea performantei în procesul educational/professionalsi implicit cresterea performantelor unei organizatii. În acest sens, s-au evidentiat avantajele metodelor de e-learning: flexibilitate; adaptabilitate rapida; interactivitate; reducere de costuri; acces facilsi rapid la informatie multipla; standardizareasi uniformizarea procesului educational; eliminarea subiectivismului în evaluare; cresterea performantei în procesul de învatare.
S-au prezentat de asemenea mai multe solutiisi aplicatii practice de e-learning, atât în domeniul transporturilor navale câtsi în domenii de interes general, concluzionându-se doua categorii de solutii existente acum pe piata, respectiv:
• Solutii tip open-source – care pun la dispozitia publicului instrumente gratuite de e-learning prin care clientul poate sa-si construiasca sistemul de e-learning utilizând structura creata de producatorul solutiei respective;
• Solutii tip close-source – care ofera clientului posibilitatea de a-si construi o platforma de e-learning adaptata în mod specific la cerintelesi nevoile sale, oferind servicii complete de creare structura, creare continut, managementul procesului de instruire, managementul documentelor, monitorizarea performantei. În acest tip de solutii, Siveco, prin produsele AELsi SIVADOC, s-a afirmat ca lider de piata, atât în România câtsi la nivel european, atât prin numarul mare de implementari de succes câtsi prin premiile obtinute pentru calitatea produselor sale, în mod deosebit pentru AEL.
Concluziile finale ale seminarului au fost:
• E-learningul estesi se va dezvolta tot mai mult ca o componenta de baza a procesului educational, câstigând teren în fata metodelor traditionale prin avantajele pe care le ofera;
• Recomandarea ca industria de shipping din România sa abordeze implementarea e-learningului într-un mod unitar, pentru a maximiza avantajelesi a reduce costurile initiale de implementare.
Organizatorii seminarului sunt gata sa asiste orice companie interesata de abordarea acestui domeniu de instruire performantasi eficienta. Participantii la seminar au apreciat organizareasi continutul acestui seminar ca fiind oportunesi prezentate la cele mai înalte standarde, atât din punct de vedere al continutului câtsi al formei de prezentare.
Ing.dipl. Nicolae Fildan,
presedinte Filiala AGIR Constanta,
director zona SIVECO
Marin Chintoan,
presedinte N.I. România
CARTI TEHNICE PREMIATE
Filiala AGIR Timis a organizat un concurs Cartea tehnica 2006 pentru cartile aparute în anul 2006. Rezultatul concursului este urmatorul:
Premiul I
Instabilitatisi catastrofe în ingineria structurala; autor: Victor Gioncu
Premiul II – la egalitate de puncte
• Tehnologie aplicata; autori: Marian Bura, Silvia Patruica, Vlad-Alexandru Bura
• Fitotehnie, vol. Isi II; autor: Valeriu Tabara
Premiul III
• Fitotehniasi protectia culturilor de câmp; autori: Ion Borcean, Dorin Tarau, Adrian Borcean, Gheorghe. David, Eugenia Borcean
Diplome – la egalitate de puncte:
• Acarienisi nematozi; autori: Ion Doru Patenec, Madalina Lavinia Micu, Ion Oltean, Teodosie Perju
• Microsi nanotehnologia aliajelor cu memorie a formelor; autor: Corneliu Marius Craciunescu
• Ghid practic de horticultura; autori: Viorel Berar, Maria Bala, Emil Draganescu, Mircea Goian, Ioan Palagesiu, Gheorghe Posta.
Diplomele au fost acordate autorilor premiati cu ocazia sarbatoririi Zilei Inginerului Român.
Ing. dipl. Viorica Balan,
secretar Filiala AGIR Timis
Alte articole

