O noua etapa de colaborare intre mediul academic si cel industrial
Data: 1-15 octombrie 2024
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB) și Hidroelectrica au semnat un Memorandum de Colaborare, marcând începutul unei noi etape de colaborare între mediul academic și cel industrial. Potrivit unui comunicat al Hidroelectrica, Memorandumul reprezintă un pas semnificativ spre consolidarea parteneriatelor strategice în sectorul energetic și susținerea inovației în domeniul energiei verzi.
Memorandumul a fost semnat de Karoly Borbely, CEO al Hidroelectrica și de Mihnea Costoiu, rectorul Universității. Parteneriatul are ca scop principal crearea unui cadru de cooperare pentru dezvoltarea proiectelor comune în domeniul energiei regenerabile, tehnologiilor inovative și sustenabilității energetice.
„Hidroelectrica este dedicată inovării și sustenabilității. Colaborarea cu Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București ne oferă oportunitatea de a sprijini cercetarea și de a forma noi generații de specialiști. Viitorul energetic al României depinde de implicarea tinerilor și de adoptarea celor mai noi tehnologii", a declarat Karoly Borbely, CEO al Hidroelectrica.
Rectorul UNSTPB, Mihnea Costoiu, a evidențiat, de asemenea, rolul esențial al parteneriatelor între universități și companii de top din domeniul tehnic și energetic: „Universitatea noastră se angajează să contribuie la formarea unei noi generații de ingineri și specialiști, care să joace un rol esențial în dezvoltarea sectorului energetic din România. Colaborarea cu un lider precum Hidroelectrica aduce studenților noștri oportunități reale de a aplica ceea ce învață în proiecte concrete și inovative".
Unul dintre obiectivele prioritare ale parteneriatului este facilitarea accesului studenților la mediul real de lucru din sectorul energetic. Studenții vor avea oportunitatea să se implice în proiecte de cercetare aplicată și să participe la stagii de practică în cadrul Hidroelectrica. Memorandumul prevede, de asemenea, programe de mentorat, schimburi de experiență și workshopuri tehnice, susținute de experți din industrie, dezvoltare în domeniul hidroenergiei și ingineriei energetice, cu accent pe optimizarea eficienței și sustenabilității sistemelor hidroenergetice.