CEA MAI INALTA CLADIRE DIN CAPITALA - SIMBOL AL DEZVOLTARII DURABILE
Data: 15-31 octombrie 2003
In ziua de 30 septembrie a.c. a fost inaugurata in prezenta dlui Ion Iliescu, presedintele Romaniei, si a domnilor François Loos, ministrul francez al comertului exterior, Philippe Citerne, director general al Grupului Société Générale, Philippe Etienne, ambasadorul Frantei in Romania si Bogdan Baltazar, presedintele Bancii Romane de Dezvoltare.
Cladirea este sediul Bancii Romane de Dezvoltare (BRD). Acest turn va simboliza dezvoltarea durabila.
Infiintata cu 80 de ani in urma ca Banca de Investitii, BRD a finantat lucrari ingineresti de anvergura ale Romaniei secolului XX, cum ar fi Hidrocentrala de la Bicaz, Metrolul Bucresti, Canalul Dunare-Marea Neagra si va finanta in continuare marile lucrari ingineresti, intreprinzatorii - persoane fizice, intreprinderile mici si mijlocii, marile companii private romanesti si multinationale. In continuarea traditiei sale de banca de investitii, BRD finanteaza in egala masura proiecte de interes general de dimensiuni mai modeste, ale primariilor, ca si proiecte de interes national, cum ar fi creditarea celei de a doua transe pentru Centrala Nucleara de la Cernavoda.
De la privatizarea BRD din 1999, gama sa de produse si servicii oferite s-a diversificat considerabil, adesea in parteneriat cu Grupul Société Générale sau cu mari companii: Dacia-Renault, Orange, Carrefour sau Aviva.
BRD este astazi a doua banca din Romania, atat in functie de cotele sale de piata, cat si dupa capitalizarea la Bursa Bucuresti.
Noul sediu al BRD are 18 etaje si 3 subsoluri. Cu o inaltime de 82 de metri devine cel mai inalt imobil din Capitala si din tara, suprafata utila fiind de 21500 mp. A fost finalizata in timp record de 18 luni si reprezinta o valoroasa realizare a inginerilor si tehnicienilor romani.
BRD reprezinta efortul investitional al actionarului majoritar Société Générale si al celorlalti actionari, pentru modernizarea sediului.
Noul sediu - construit dupa conceptul "cladirilor inteligente" - a permis amenajarea spatiului de o maniera functionala, capabila sa asigure coordonarea optima intre activitatile multiple ale BRD si Groupe Société Générale.
Finalizarea acestui proiect major marcheaza incheierea unei etape importante in dezvoltarea postprivatizare a BRD.
Alte articole


