Echipa Universitatii din Bucuresti, locul al doilea la faza regionala a competitiei „Batalia creierelor“
Data: 16 - 30 octombrie 2012
Recent s-a incheiat Faza regionala a concursului ACM International Collegiate Programming Contest (ICPC) - Europa de Sud-Est, editia a 37-a, gazduita simultan in doua site-uri: Universitatea Politehnica din Bucuresti si Universitatea Tehnica Nationala Vinnytsia, Ucraina, in perioada 11 - 14 octombrie 2012. Cunoscuta si sub numele de „Batalia creierelor“, competitia ofera posibilitatea studentilor de a rezolva probleme complexe din lumea reala folosind tehnologia open source si metode de programare avansate, cu restrictia unui timp limita de cinci ore.
La aceasta editie au participat 83 echipe din 47 de universitati provenite din opt tari: Bulgaria, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Turcia si Ucraina. Din Romania au participat echipe din centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov, Tg. Mures, Timisoara si Craiova.
Din 1997, cand IBM a devenit sponsorul acestui prestigios concurs, gradul de participare a crescut cu peste 1000%, avand acum peste 30.000 de participanti din peste 2200 de universitati din 85 de tari de pe 6 continente. Castigatorii fazelor regionale vor concura in Finala Mondiala ACM-ICPC, care va avea loc in iulie 2013, la Universitatea Nationala din Sankt Petersburg.
Romania va fi reprezentata la aceasta finala de o echipa de la Universitatea din Bucuresti, formata din studentii Serban Andrei Stan, Budau Adrian, Calancea Mihai Cristian, sub indrumarea antrenorilor Andrei Grigorean si Marius Dumitran, echipa ce s-a clasat pe locul al doilea la Faza regionala. Rezultate bune au obtinut si reprezentantii universitatilor Politehnica din Bucuresti, Babes Bolyai si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Alexandru I. Cuza din Iasi, Universitatea Politehnica din Timisoara.
„Batalia creierelor“ este cel mai vechi si mai prestigios concurs de programare din lume, stimuland creativitatea, lucrul in echipa si inovarea, permitand studentilor sa-si testeze abilitatea de a performa sub presiunea timpului. Aliniindu-se conceptului de Smarter Planet, o initiativa IBM care urmareste infuzia de inteligenta in societate si tehnologie, concursul ACM incurajeaza studentii sa creeze software mai eficient pentru a transforma planeta intr-una mai inteligenta.
Alte articole




