A XV-a editie a Simpozionului Stiintific al Inginerilor Romani de Pretutindeni - SINGRO 2023
Data: 16-31 octombrie 2023
Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) are onoarea să vă invite să participați la cea de-a XV-a ediție a Simpozionului Științific al Inginerilor Români de Pretutindeni - SINGRO 2023, cu tema Reziliența inginerească. Evenimentul se va desfășura în sistem mixt (cu participare fizică și online), la data de 17 noiembrie a.c., la sediul din Calea Victoriei nr. 118, București.
Organizat din doi în doi ani, simpozionul oferă ocazia unui util schimb de experiență și de colaborare în plan economic, între inginerii români din țară și cei aflați în afara frontierelor României. Sunt invitați să participe la simpozion oameni de știință, specialiști, ingineri preocupați de evoluția și promovarea ingineriei românești. Lucrările prezentate în cadrul simpozionului și validate spre publicare de către Comitetul științific vor fi cuprinse în Buletinul AGIR, indexat EBSCO, Publishing Inc. și Index Copernicus International.
Subiecte propuse
1. Reziliența - concept pluridisciplinar și polisemic (reziliență ambientală, reziliență socio-ecologică, reziliență socio-economică, reziliență inginerească, alte tipuri de reziliență disciplinară, reziliență sistemică).
2. Reziliența versus managementul clasic al riscului (reziliență versus vulnerabilitate).
3. Riscuri și incertitudini, economice, sociale, tehnice, politice, umane, organizaționale, ambientale, care afectează performanțele echipamentelor și ale sistemelor tehnice.
4. Reziliența inginerească reflectată în proiectarea și realizarea echipamentelor și a sistemelor tehnice mari dintr-un teritoriu.
5. Reziliența inginerească reflectată în funcționarea echipamentelor și a sistemelor tehnice (mentenanța preventivă și accidentală pentru absorbția riscurilor; strategii de reînnoire/recuperare).
6. Rezistența, absorbția și capacitatea de recuperare a elementelor semnificative pentru sistemele tehnice în situații de risc și incertitudine cu origini endogene și exogene care afectează material, structural și funcțional structurile inginerești.
7. Fiabilitatea echipamentelor, a sistemelor tehnice și a serviciilor furnizate de structurile inginerești.
8. Reziliența inginerească a infrastructurilor critice ale societății.
Termene
▪ 8 noiembrie a.c. - Data limită pentru înscriere participanți prin completarea online a talonului de participare din pagina https://www.agir.ro/stiri/singro-2023_966.html și transmiterea prin email pe adresele office@agir.ro și cristina.puican@agir.ro a lucrării in extenso și a celorlalte materiale necesare publicării, conform cerințelor din pagina: http://www.buletinulagir.agir.ro/norme_editoriale.php;
▪ 10 noiembrie a.c. - Transmiterea rezultatului evaluării lucrărilor de către Comitetul științific (validare pentru prezentare în cadrul simpozionului);
▪ 14 noiembrie - Anunțarea Programului.
Alte articole




