La UPB, un nou laborator care ofera studentilor acces la cele mai noi tehnologii pentru automatizarea proceselor industriale
Data: 16-30 noiembrie 2019
♦ Noua facilitate va deservi studenți ai UPB din cele trei cicluri de studiu: licenţă, masterat și doctorat
Facultatea de Inginerie Electrică a Universității Politehnica din București (UPB) şi compania Honeywell au inaugurat zilele trecute un laborator de ultimă generație, complet dotat cu tehnologii folosite la nivel mondial în proiectele de automatizare a proceselor industriale.
Laboratorul va oferi studenților universității acces la multe dintre soluțiile inovatoare bazate pe software folosite de companiile din domeniul industrial din întreaga lume pentru creșterea productivității, eficienței și siguranței operațiunilor. Investiţia companiei în noul laborator, în valoare de aproximativ 50.000 de dolari, va permite studenţilor să simuleze şi să testeze tehnologiile Honeywell pentru a optimiza rezultatele unei game largi de activități de control, mentenanță și automatizare folosite în cadrul proceselor industriale. Prin utilizarea celor mai avansate tehnologii interconectate, bazate pe software, studenții vor avea ocazia să-și pună cunoștințele tehnice în practică și să se pregătească pentru o carieră în inginerie, specializare care devine din ce în ce mai digitalizată și automatizată. „Sectorul industrial se află într-o schimbare accelerată, făcută posibilă de Industria 4.0 și de Internet of Things. În acest mediu aflat într-o continuă dezvoltare, generațiile viitoare de ingineri vor avea nevoie de un nou set de abilități complet diferit de cele solicitate până acum, de cunoștințe noi care vor completa fundamentele tradiționale ale ingineriei", a declarat Ronald Binkofski, preşedintele Honeywell pentru Europa Centrală şi de Est. „Noul laborator reprezintă o inițiativă prin care ne dorim să oferim studenților tehnologii folosite în prezent în mediul de business pentru a-i ajuta să-și dezvolte abilitățile și să fie bine pregătiți pentru o carieră în inginerie și în domenii tehnice care au potențialul să aducă o contribuție semnificativă în lumea în care trăim".
„Vrem ca studenții noștri să aibă o pregătire cât mai apropiată activității cu care se vor întâlni în cadrul companiilor. De aceea, dezvoltăm în fiecare an servicii și facilități menite să familiarizeze studenții cu situații practice. Este unul dintre motivele pentru care avem o rată de angajare de peste 95% în primul an după absolvire. (...) Vom putea de acum (odată cu inaugurarea laboratorului - n.r.) să arătăm studenților ce înseamnă activitățile de control, mentenanță și automatizare din cadrul proceselor industriale ale unei companii", a declarat Mihnea Costoiu, rectorul UPB.