LANSAREA PRIMULUI SITE AL UNEI ORGANIZATII NEGUVERNAMENTALE IN DOMENIUL PROTECTIEI LA FOC DIN ROMANIA
Data: 1-15 decembrie 2005
Site-ul se doreste sa vina in sprijinul timisorenilor si tuturor locuitorilor din tara cu o serie de informatii si aspecte care privesc activitatea de protectie la foc in perspectiva integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, rolul asociatiilor profesionale si al voluntariatului, in general, care se practica in aceste state si pentru a fi cat mai aproape de cetateni.
Site-ul www.spftm.go.ro al Societatii de Protectie Impotriva Focului Filiala Timis AGIR (SPF - FILIALA Timis AGIR) a fost inaugurat in data de 26.10.2005 la Centrul Regional de Afaceri Timisoara (CRAFT) din cadrul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara si este singurul de acest gen din Romania. La lansarea acestuia au participat: Emil Mateescu - presedinte C.C.I.A.T.; Mihai Lesinschi - presedintele Agentiei de Informare si Dezvoltare a Organizatiilor Neguvernamentale, prof. dr. ing. Valeriu Stoian, Facultatea de Constructii Timisoara, mass-media, ing. dipl. Ildiko Strambei - sefa sectiunii de Constructii din cadrul C.C.I.A.T., vicepresedintii S.P.F. Filala Timis col.(r) Romulus Condeescu si ing. dipl. Erwin Taober, prof. dr. ing. Petru Negrea, specialisti din domeniul constructiilor si instalatiilor, membri ai societatii etc.
Site-ul cuprinde informatii referitoare la: adresa si constituirea societatii, membrii acesteia, comitetul executiv, conditii de inscriere, obiectivele societatii, prevederi legale privind activitatea de voluntariat etc.
Pe site se regasesc informatii referitoare la activitatea societatii incepand cu anul 2004.
De asemenea, ce s-a amintit mai sus pe site se regaseste legislatie in domeniul protectiei la foc (acte normative, obligatiile primarilor, consiliilor locale, patronilor, salariatilor, prevederi privind avizele si autorizatiile de p.s.i.; reguli generale de prevenire a incendiilor structurate pe capitole: reguli privind instruirea personalului in domeniul p.s.i., reguli privind fumatul, reguli privind lucrarile cu foc deschis, reguli privind caile de acces, de evacuare si interventie, reguli privind colectarea deseurilor, reziduurilor combustibile, reguli privind sezonul rece, reguli pentru utilizarea gazelor naturale etc.), respectiv reguli de p.s.i specifice la gospodariile cetatenesti (folosirea energiei electrice, instalarea si folosirea sobelor, respectiv a cosurilor si burlanelor, folosirea buteliilor de gaze lichefiate, reguli de prevenire a incendiilor in podurile caselor, educarea copiilor si supravegherea lor pentru a nu provoca incendii) etc.
Pe site se mai gasesc informatii referitoare la echiparea si dotarea constructiilor, instalatiilor tehnologice cu mijloacele tehnice de prevenire si stingere a incendiilor, respectiv link-uri cu partenerii societatii si asociatiile nationale si internationale in domeniul protectiei la foc si similare etc.
Realizarea tehnica a web-site-ului a fost intocmita de domnul Danut Birceanu – informatician la Oficiul Tehnologia Informatiei si Comunicatii din cadrul C.C.I.A.T. O.T.I.C., iar datele pentru intocmirea acestuia au fost furnizate de catre mr.ing.dipl. Mirel Opris si alti membri din cadrul societatii.
Alte articole

