Sucursala AGIR Dolj propune instituirea unei competitii pentru acordarea Premiului Calitatii
Data: 1-15 decembrie 2018
În luna martie a acestui an s-a constituit, în cadrul Sucursalei AGIR Dolj, Cercul Calității. Din grup fac parte aproape douăzeci de persoane din industrie, cercetare, învățământ și firme de consultanță, cu preocupări, cu responsabilități, în domeniul Managementului calității. Membrii Cercului s-au întâlnit sistematic, de la înfiinațare și până în prezent, de regulă la instituția în care lucrează unul dintre aceștia.
Reuniunea din luna noiembrie s-a ținut la SC Popeci Utilaj Greu SA pentru a marca Săptămâna Calității, dar și pentru a vedea pe viu cum fosta Întreprindere de Utilaj Greu din Craiova, înființată prin 1970, a reușit să reziste „valurilor" din ultimii ani, în timp ce suratele ei din Iași și Cluj-Napoca s-au pierdut. Reușita se datorează unui om, Constantin Popeci, și celor cu care lucrează, dar mai ales „lucrului bine făcut", altfel spus „calității" produselor și serviciilor oferite de această firmă.
A fost un bun prilej să trecem în revistă ceea ce am făcut în ultimele șase luni. Ne-am bucurat să constatăm că am atins cele câteva obiective pe care ni le-am propus, iar această constatare ne-a dat puterea să ne gândim la instituirea unei competiții pentru acordarea Premiului Calității, împreună cu Camera de Comerț și Industrie Dolj. Se vor avea în vedere firmele care se detașează prin rezultate economice, dar și prin leadership, focalizarea pe client, excelența operațională.
Tema prezentată la cea mai recentă întâlnire de conf. univ. dr. ing. Mirela Cherciu, de la Facultatea de Mecanică, în legătură cu preocupările legate de inserția absolvenților pe piața muncii, s-a bazat pe constatări critice rezultate din comparația cu alte universități. Una dintre acestea se referă la libertatea prost înțeleasă privind prezența la cursuri.
Tema „Alimentele viitorului și nutriția de precizie în folosul omenirii", prezentată de conf. univ. dr. ing. Petre Săvescu, de la Facultatea de Agronomie, a surprins prin detaliile legate de modul în care România își urmează strategia în acest domeniu. Au fost apreciate, pentru exigență, organismele românești care realizează certificarea și inspectarea produselor ecologice.