Curier Legislativ
Data: 16-30 decembrie 2005
(Urmare din nr. trecut)
Modelul autorizatiei este prevazut in anexa nr. 3, care face parte integranta din prezenta procedura.
Inspectoratul de Stat in Constructii - I.S.C. inregistreaza autorizatiile emise in registrul de eliberare a autorizatiilor, lista persoanelor autorizate in domeniile de autorizare urmand a fi publicata in reviste de specialitate si pe site-ul I.S.C. www.isc-web.ro.
Evidenta autorizatiilor si a eventualelor sanctiuni se tine de catre Inspectoratul de Stat in Constructii - I.S.C.
Autorizatia are un termen de valabilitate de 4 ani.
Candidatii care nu au obtinut media minima prevazuta la art. 22 se pot prezenta la un nou examen in baza aceleiasi taxe.
Reautorizarea se face in baza sustinerii unui interviu si a achitarii a 50% din cheltuielile de autorizare.
In vederea reautorizarii, solicitantul trebuie sa depuna la secretariatul comisiei de autorizare pe raza caruia locuieste sau lucreaza urmatoarele documente:
a) cerere prin care solicita reautorizarea;
b) memoriu de activitate privind activitatea de dirigentie de santier efectuata in perioada de valabilitate a autorizatiei;
c) dovada achitarii cheltuielilor de reautorizare.
Inspectorul general de stat poate dispune suspendarea sau anularea autorizatiei de diriginte de santier pentru neindeplinirea corespunzatoare a responsabilitatilor si atributiilor specifice, la propunerea inspectoratelor in constructii teritoriale si judetene sau a investitorului.
Cheltuielile pentru autorizare sunt in valoare de 200 lei (RON) si se percep pe domenii de autorizare, cu exceptia domeniilor 6, 8, 9 si 10 din tabelul prevazut la art. 10, pentru care acestea se percep pe subdomenii.
Cheltuielile de autorizare se indexeaza anual prin ordin al inspectorului general de stat.
Alte articole
