De Ziua Unirii - un „spectacol-sarbatoare“
Data: 1 - 16 februarie 2015
Sambata, 24 ianuarie a.c., in Sala AGIR din Bd. Dacia nr. 26, a avut loc un eveniment deosebit: „spectacol-sarbatoare“ - asa cum numerosi participanti l-au perceput si definit. Cu siguranta, toti cei care au fost de fata se afla inca sub puternica impresie a acestui eveniment, mai ales ca, intr-o asemenea zi - 24 ianuarie - versurile Horei Unirii capata o importanta, un relief cu totul speciale.
Colaborarea Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania (AGIR) cu Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania, desfasurata pe multiple planuri, s-a dovedit si se dovedeste benefica si in actiunile in care arta vorbeste in limbajul ei expresiv despre sentimente inalte, despre ceea ce caracterizeaza o natiune in tot ceea ce are ea mai valoros. Este argumentul principal care a strans laolalta atat de multi romani „uniti in cuget si simtiri“.
Spectacolul a oferit publicului, prin prestatia unor interpreti de inalta clasa, creatii care se inscriu in randurile celor mai de seama valori romanesti care poarta semnatura unor asemenea varfuri ale culturii nationale, precum Vasile Alecsandri, Mihai Eminescu, George Enescu, Ciprian Porumbescu, Tiberiu Brediceanu.
Participantii s-au bucurat de prezenta sopranei Amelia Stoicescu, studenta a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti (UNMB), a bas-baritonului Ondin Ciocia, inginer de profesie, a solistilor instrumentisti Valentin Albesteanu si Valentin Cucu. Alaturi de ei s-a remarcat, ca de obicei, corul Concertino al AGIR, dirijat de mult apreciata profesoara Teodora Stirbu. In acest fel, si-au dat „mana cu mana“ reprezentanti ai tuturor generatiilor, de la copii de gradinita la elevi si studenti pana la artisti consacrati, cu totii animati de dorinta sincera de a da expresie prin muzica, balet si versuri sentimentelor care ne anima pe noi toti cei care, asemenea poetului national, dorim „dulcei Romanii“ prezentul si viitorul pe care le merita.
Alte articole



