SEDINTA ANUALA A ASOCIATIEI ROMANE DE TENSOMETRIE – ARTENS
Data: 16-28 februarie 2007
In ziua de 26 ianuarie a.c. s-a desfasurat, la Catedra de rezistenta materialelor din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, sedinta anuala a Asociatiei Romane de Tensometrie – ARTENS, prezidata de dl academician Radu Voinea, presedintele ARTENS.
La sedinta au participat membrii Comitetului executiv, presedintii filialelor ARTENS din tara si, ca invitati, dl prof. dr. ing. Mihai Hardau, ministrul educatiei si cercetarii, si dl prof. dr. ing. Constantin Oprean, rectorul Universitatii LUCIAN BLAGA din Sibiu.
In cadrul ordinei de zi, secretarul stiintific ARTENS, dl prof. dr. ing. N. Iliescu, a prezentat o informare privind desfasurarea lucrarilor celui de al 23-lea Simpozion International DANUBIA-ADRIA de Tehnici Experimentale in Mecanica Solidelor, care a avut loc in perioada 27 – 30.09.2006 in Slovacia, la Podbanske, la care ARTENS a fost coorganizator si a participat cu lucrari.
De asemenea, a mai fost prezentata o informare de catre dl prof. dr. ing. C. Atanasiu, privind desfasurarea celui de al 11-lea Simpozion International de Tensometrie si Incercari de Materiale, organizat la Bacau de ARTENS, in colaborare cu Universitatea din Bacau si Academia de Stiinte Tehnice din Romania, in zilele de 13 – 14.10. 2006.
Un punct important in cadrul ordinei de zi l-a constituit informarea prezentata de dl prof. dr. ing. M. Fratila, privind organizarea, de catre tara noastra, a celui de al 24-lea Simpozion DANUBIA-ADRIA de Dezvol-tari in Mecanica Experimentala, care va avea loc in perioada 19 – 22.07.2007 la Sibiu. Simpozionul, care este organizat de ARTENS in colaborare cu Facultatea de Inginerie a Universitatii LUCIAN BLAGA din Sibiu, cu Ministerul Educatiei si Cercetarii si Academia de Stiinte Tehnice din Romania, reprezinta un eveniment stiintific international de mare prestigiu, inscris in calendarul manifestarilor organizate de orasul Sibiu, in calitate de Capitala Culturala Europeana in anul 2007.
In cadrul discutiilor purtate s-au stabilit masuri concrete pentru desfasurarea simpozionului in bune conditiuni, pentru a inlesni participarea la lucrari, in masura cat mai mare, a tinerilor doctoranzi si cercetatori. Luand cuvantul, dl ministru M. Hardau a asigurat pe organizatori ca se vor bucura de tot sprijinul din partea MEdC in organizarea acestui eveniment stiintific international. De asemenea, dl prof. dr. ing. C. Oprean s-a angajat ca, impreuna cu colectivul de organizare de la Facultatea de Inginerie a Universitatii LUCIAN BLAGA din Sibiu, sa ofere participantilor la acest simpozion, prin programul pe care si-l propun si prin conditiile pe care le vor crea, un climat stiintific si o atmosfera de cunoastere reciproca demne de o adevarata capitala culturala europeana.
In incheierea sedintei, dl ing. A. Tanasescu, director general al firmei Spectromas, principalul furnizor din tara noastra de echipamente tensometrice si de incercari, a prezentat participantilor ultimele realizari ale firmei in domeniul echipamentelor de investigare, achizitie si procesare a datelor experimentale, folosite pentru analiza starii de tensiune si de deformatie din structuri ingineresti.
Alte articole
